Poslovna scena
StoryEditor

Potpore po novome - Kako i vaša tvrtka može uzeti novac od države i EU

21. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Od 1. srpnja u novoj su ulozi i oni koji potpore daju i oni koji ih traže. Prema diktatu EU, smanjuju se izdvajanja za sektore, mahom vječne gubitaše, a povećavaju tzv. horizontalne potpore, za inovativne projekte koji imaju izgleda za uspjeh. Riječ je o kolaču od oko milijardu eura na godinu, no s kojim će se lakše osladiti projekt letećeg bicikla nego gradnja tankera.

Potpore će se i dalje dijeliti, ali bolje će se, pravilnije i razumnije raspodijeliti, a više o tome možete pročitati u temi broja novog Lidera koju potpisuju Gordana Gelenčer i Jasmina Trstenjak.

Sabina Škrtić kao vršiteljica dužnosti predsjednika Hrvatske gospodarske komore počela je pripremati financijski plan za 2014. i izbor novog predsjednika HGK. Najavila je da se ide u promjene koje nisu ugodne i da će smanjiti proračun. No pojedini predstavnici članica upozorili su da se to ne smije raditi preko noći. Što može učiniti privremena šefica HGK otkriva Željka Laslavić.

U novom broju Lidera možete pročitati i detaljan izvještaj sa konferencije 48 sati na kojoj su okupljeni gradonačelnici upozorili kako kočničari investicija nisu oni, nego centralizirana država. Donosimo tekst o porezu na dobit i na što sve poduzetnici trebaju skrenuti pozornost do kraja ove godine, kao i o tome kako su Irska i Španjolska postale prvi financijski utopljenici koji su spašeni novcem EU i MMF-a.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

19. travanj 2024 17:45