Poslovna scena
StoryEditor

Povlaštenim dioničarima Croatia osiguranja 112 kuna dividende po dionici

15. Svibanj 2013.

Prihvati li glavna skupština Croatia osiguranja prijedloge Uprave, najveći dio prošlogodišnje neto dobiti Croatia osiguranja, odnosno gotovo 117,5 milijuna kuna, biti će raspoređen u statutarne rezerve i zadržanu dobit, dok će za isplatu dividendi imateljima povlaštenih dionica biti raspoređeno 980 tisuća kuna.

Proizlazi to iz poziva za glavnu skupštinu Croatia osiguranja, zakazanu za 27. lipnja ove godine, koji je najveći hrvatski osiguravatelj danas dostavio Zagrebačkoj burzi.

Po podacima iz prijedloga odluka za glavnu skupštinu, Croatia osiguranje je prošlu godinu završilo s 2,79 milijardi kuna prihoda, 2,65 milijardi kuna rashoda te neto dobiti u iznosu od 118,42 milijuna kuna.

Od ukupnog iznosa prošlogodišnje neto dobiti u zadržanu bi se dobit rasporedilo više od 87,8 milijuna kuna, a u statutarne rezerve 29,6 milijuna kuna.

Preostalih 980 tisuća kuna namijenjeno je za isplatu dividende, u iznosu od 112 kuna po dionici, imateljima 8.750 povlaštenih dionica Croatia osiguranja.

Najveći hrvatski osiguravatelj u procesu je pripreme privatizacije, a prema ranijim najavama i prije održavanja glavne skupštine trebao bi biti poznat model privatizacije.

Naime, ministar financija Slavko Linić je početkom prošlog tjedna najavio da će Vlada, vjerovatno već ovaj mjesec, odlučiti o broju dionica Croatia osiguranja i HPB-a koje će se prodavati i o načinu njihove prodaje, dok se završetak privatizacije očekuje na jesen.

23. travanj 2024 22:59