Poslovna scena
StoryEditor

Požari prisilili Samsung da zaustavi proizvodnju Galaxy Note 7

10. Listopad 2016.

Kompanija Samsung Electronics zaustavila je proizvodnju svog pametnog telefona Galaxy Note 7 nakon novih izvješća o požarima i na zamjenskim uređajima, izvijestili su u ponedjeljak južnokorejski mediji. Odluka tehnološkog diva da privremeno zaustavi proizvodnju Note 7 donijeta je u suradnji s vlastima u Kini i SAD-u, nakon što su dva američka dobavljača zaustavila prodaju ili zamjenu novih Note 7, objavila je novinska agenciji Yonhap citirajući neimenovane izvore.

Problemi sa zamjenskim Note 7 modelima otvorili su novo i potencijalno skupo poglavlje tog globalnog skandala koji je naštetio ugledu najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona. Također bi mogli predstavljati nove opasnosti za potrošače.

Kompanija AT&T, drugi po veličini američki bežični operater, poručila je da će prestati izdavati nove Note 7 kao zamjenu za opozvane uređaje zbog informacija o požarima kod zamjenskih uređaja za koje je Samsung naveo da sadrže sigurne baterije. Treći američki bežični operater T-Mobile US objavio je da privremeno zaustavlja prodaju novih Note 7, kao i zamjenu, dok Samsung ne istraži "brojna izvješća o problemima" na svojem vodećem uređaju.

Samsung je 2. rujna najavio globalni opoziv 2,5 milijuna Note 7 na 10 tržišta, uključujući tržište SAD-a, zbog neispravnih baterija koje uzrokuju zapaljenje telefona.

Zrakoplov kompanije Southwest evakuiran je prošlog tjedna nakon što se zamjenski model Note 7 počeo dimiti u zrakoplovu, navodi obitelj čiji je to bio telefon.

Samsung je objavio u ponedjeljak da istražuje izvješća o zapaljenjima i da će donijeti zaključke kada istraga bude završena.

- Ako utvrdimo postojanje problema sa sigurnošću, Samsung će odmah poduzeti korake odobrene od CPSC-a (Američke komisije za sigurnost potrošačkih proizvoda) kako bi riješio probleme, objavio je Samsung u priopćenju za Reuters.

26. travanj 2024 19:05