Poslovna scena
StoryEditor

Pozdravili fiskalizaciju i snizili cijene

16. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

McDonald‘s podržava novu Vladinu odluku vezano za smanjivanje stope Poreza na dodanu vrijednost od 25% na 10%.

Smanjivanje stope poreza na dodanu vrijednost od 25% na 10% na usluge pripremanja hrane i obavljanja usluge prehrane u ugostiteljskim objektima te pripremanje i usluživanje bezalkoholnih pića i napitaka, vina i piva, omogućava nam da značajno smanjimo maloprodajnu cijenu svojih najprodavanijih proizvoda, te na taj način pokažemo svoju brigu i zahvalnost za naše najvjernije korisnike koji u naše restorane dolaze već sedamnaestu godinu. Smanjenje cijena se između ostalog odnosi na najpoznatiji McDonalds‘ov proizvod – Big Mac, te je cijena McMenua smanjena sa 33 na 29,50 kuna, a McMenu mali smanjen je sa 30 na 26,5 kuna, dok je cijena Happy meal-a namijenog djeci, koja se nije mijenjala posljednje četiri godine sa 21 na 19 kuna. Promjene cijena nastupile su sa početkom godine.

-Predani smo zadovoljstvu svojih gostiju i činimo to kroz smanjenje cijena u trenucima kada naši gosti, više nego ikad prije traže vrijednost za svoj novac, kroz razvoj i reinvestiranje u naš biznis i naše ljude, kroz otvaranja novih restorana i kreiranje novih radnih mjesta, a čime se McDonald‘s ističe kao društveno odgovorna kompanija. Stoga pozdravljamo i pokrenuti proces fiskalizacije, jer daje jednaku startnu poziciju svim igračima na tržištu. – rekao je Pavel Pavliček, direktor McDonald‘sa u Hrvatskoj-

Nositelj franšiznih prava za brand McDonald‘s u Hrvatskoj je Globalna hrana d.o.o. Oko 1300 uposlenih usluži godišnje preko više od 14 milijuna gostiju ostvarujući trend rasta prihoda iz godine u godinu. Samo u razdoblju od preuzimanja licence 2010. investirano je u Hrvatskoj više od 80 milijuna kuna, čime je učvršćena pozicija tržišnog lidera na domaćem tržištu.Otvaranjem prvog McCafe-a u Dalmaciji krajem prosinca kao zasebne cjeline u sklopu trgovačkog centra Joker u Splitu zaokružen je investicijski ciklus u 2012. McCafe se ponosi ne samo izuzetnom kvalitetom svoje kave već i posjedovanjem certifikata Rainforest Alliance, koji se odnosi na društveno odgovorno poslovanje te jamči da je kava uzgojena na farmama koje štite i ne ugrožavaju šume, rijeke, tlo i divlje životinje uz poštivanje svih prava radnika koji ondje rade i u cijelosti funkcioniraju u skladu s održivim razvojem.

18. travanj 2024 07:48