Poslovna scena
StoryEditor

Pozitivno poslovanje Metroneta nakon predstečajne nagodbe i restrukturiranja

24. Kolovoz 2015.
Piše:
lider.media

Nakon uspješno provedene predstečajne nagodbe i restrukturiranja kompanije, Metronet nastavlja s pozitivnim poslovnim trendovima u prvoj polovici 2015. godine.

U svom najznačajnijem dijelu poslovanja, segmentu poslovnih korisnika, zabilježen je rast prihoda od 3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i sada ti prihodi iznose 96,4 milijuna kuna.  Istovremeno, provedeno je značajno ulaganje u materijalne i ljudske resurse kompanije, što bi i u narednim godinama trebalo omogućiti daljnji razvoj i rast. Nova moderna platforma za pružanje fiksnih telefonskih usluga, povećanje kapaciteta IP mreže, proširenje optičke mreže te proširenje kapaciteta i funkcionalnosti platforme za pružanje „cloud“ usluga, samo je dio ulaganja u materijalne resurse kompanije.

- Okončanjem predstečajne nagodbe, koja može poslužiti kao ogledni primjer restrukturiranja u kojemu nije oštećen niti jedan jedini vjerovnik, Metronet je nastavio s pozitivnim poslovnim rezultatima i financijskim pokazateljima. Ono što bismo posebno izdvojili je naše daljnje ulaganje u rast kompanije, osobito velike investicije u same zaposlenike, čiji smo broj znatno povećali. Sve to je dokaz da kompanija ima sjajnu budućnost i velike planove u što smo znatno uložili, kako bismo i dalje nastavili s uspješnim radom kad najveći alternativni operator za poslovne korisnike, kaže Dennis Allan Rukavina, član Uprave za financije.

U skladu s poslovnim planom kompanije povećani su i troškovi zaposlenika od gotovo 10% u odnosu na 2014. Rezultat je to povećanja broja zaposlenika, dovođenjem mladih i visoko obrazovanih kadrova, osobito u segmentu prodaje i tehničke podrške, a značajna sredstva su uložena u edukaciju zaposlenika.  

Takva ulaganja su istovremeno imala minimalni odraz na Metronetov EBITDA, koji je usprkos značajnom rastu ulaganja te općenito nepovoljnim uvjetima tržišta, i dalje u skladu s poslovnim planom kompanije te iznosi 44,4 milijuna kuna.

EBITDA marža je 42%.

25. travanj 2024 13:51