Poslovna scena
StoryEditor

Pregovori Agrokora i banaka o Mercatoru trebali bi završiti do srijede

21. Siječanj 2014.

Pregovori Agrokora i Mercatorovih banaka vjerovnica o restrukturiranju Mercatorova duga nastavljeni su ovih dana, a trebali bi završiti do srijede, kad banke očekuju konačnu ponudu, objavila je slovenska komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Kako tvrdi POP-TV, banke vjerovnice od Agrokora zahtijevaju da u slučaju preuzimanja Mercatora preuzme i 200 do 250 milijuna Mercatorova duga, što je za Agrokor do sada bilo problematično. Pri tome u svojim zahtjevima prednjače Erste banka i Hypo Alpe Adria banka, najveće Mercatorove vjerovnice, objavio je isti izvor.

Kako tvrdi POP-TV, u slučaju da u srijedu potpiše ugovor s bankama vjerovnicama, Agrokor bi se u petak opet sastao sa predstavnicima prodajnog konzorcija većinskih vlasnika Mercatora. Oni su navodno spremni pristati na cijenu dionice od 90 do 110 eura.

Agrokor je nedavno uz prvotnu ponudu da vlasnike isplati sa po 120 eura po dionici dao i alternativnu ponudu po kojoj bi dionice platio po 80 eura, ali i osigurao dodatnu dokapitalizaciju Mercatora u visini 225 eura. Pregovori u Beču o tome krajem proteklog tjedna nisu završeni.

24. travanj 2024 23:17