Poslovna scena
StoryEditor

Premijer Zoran Milanović na Liderovom Klubu izvoznika

12. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Premijer Zoran Milanović prisustvovat će 14. susretu Liderovog Kluba izvoznika koji se održava u Okrugloj dvorani koprivničke Podravke s početkom u 11 sati.

Domaćin skupa je tvrtka Podravka na čelu sa Zvonimirom Mršićem, a skup će okupiti članove Kluba osnovanog prije tri i pol godine. Liderov Klub izvoznika danas broji 19 članova.

To su ili direktni izvoznici ili tvrtke koje svoje proizvode ili usluge ugrađuju u finalne proizvode koji završavaju na inozemnim tržištima, a oni su : Abrakadabra, ACG Lukaps, Adria grupa, Badel 1862, Elka, Ericsson Nikola Tesla, Genera, HBOR, HPB, INA, JGL, Kotka, Kraš, Podravka, Tehnix, TIM Kabel, Vetropack straža i ZšEM, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Požgaj grupa.

Prema procjenama, članice Kluba izvoznika godišnje u izvozu ostvare oko milijardu i pol eura. Članovima Kluba na susretu u Koprivnici zamjenica glavnog urednika Lidera Manuela Tašler predstavit će kontrolnu ploču izvoza i ocjenu izvozne klime, a na okruglom stolu bit će riječi o tome što Vlada treba i može učiniti kako bi se ubrzao rast izvoza.

25. travanj 2024 18:23