Poslovna scena
StoryEditor

Prepoznatljiv brend u hrvatskome privatnom vlasništvu - Jadransko osiguranje

06. Listopad 2014.

Znanje, iskustvo, kontinuiran rad na proširenju ponude osiguravajućih proizvoda, funkcionalna prodajna mreža i prepoznatljivost na tržištu, aktivno praćenje i odgovaranje na dinamične potrebe tržišta recept su kojem Jadransko osiguranje može zahvaliti stabilan udjel na tržištu već godinama.

Jadransko osiguranje, utemeljeno 1991. u Splitu, jedan je od vodećih hrvatskih osiguravatelja. Već godinama zauzima četvrto mjesto na tržištu na kojem posluje 26 osiguravajućih društava. U 23 godine poslovanja prošlo je uspješnu preobrazbu iz regionalnog u nacionalnog osiguravatelja. Društvo posluje putem deset podružnica u većim hrvatskim gradovima: Zagrebu, Splitu, Osijeku, Koprivnici, Šibeniku, Rijeci, Puli, Dubrovniku, Zadru i Sisku, u kojima radi više od 800 djelatnika. Zaposlenici su obrazovani i mladi, u dobi od 25 do 40 godina, i intelektualni su kapital Društva te glavni pokretač poslovanja.

U korist osiguranika 

Jadransko osiguranje postalo je prepoznatljiv brend koji je u potpunome hrvatskom privatnom vlasništvu. Osiguranicima pruža kvalitetnu, cjelovitu, brzu i učinkovitu uslugu nudeći 150 vrsta osiguranja – počevši od osiguranja motornih vozila, imovine te ostalih oblika neživotnih osiguranja. Ima više od 350 tisuća polica osiguranja motornih vozila. Društvo surađuje s najjačim svjetskim reosiguravajućim društvima. Njegov je kapital za 78,5 posto veći od zahtjeva solventnosti, što potvrđuje njegovu snagu i stabilnost. Jadransko osiguranje posluje prema zacrtanim planovima, stabilno je i solventno te se stalno razvija, o čemu svjedoče visoke stope rasta svih pokazatelja poslovanja posljednjih deset godina. Prihod je 2013. iznosio 673 milijuna kuna, neto dobit 59 milijuna kuna, a ukupna bruto premija 625,8 milijuna kuna. Temeljni je kapital Društva pedeset milijuna kuna, a vrijednost dionice 473 kune. Jadransko osiguranje ozbiljno je i pouzdano osiguravajuće društvo koje racionalno ulaže i reinvestira dobit te stalno povećava pričuvu, što osiguranicima jamči sigurnost. Sva ulaganja obavlja u skladu sa Zakonom o osiguranju, stoga su osiguranici maksimalno zaštićeni. Ozbiljnost Društva dodatno potvrđuju i brojne vlastite poslovne zgrade te prodajna mjesta.

‘Core business’ 

Znanje, iskustvo, kontinuiran rad na proširenju ponude osiguravajućih proizvoda, vrlo funkcionalna prodajna mreža i prepoznatljivost na tržištu, aktivno praćenje i odgovaranje na dinamične potrebe tržišta recept su kojem Jadransko osiguranje može zahvaliti stabilan udjel na tržištu već godinama i čvrsti su temelji za dugoročno pozitivno poslovanje.

‘Core business’društva je obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti uz mogućnost ugovaranja proširenog osiguranja za vozača i putnike kao i neizbježno kasko osiguranje.

Inovativan i kvalitetan program osiguranja motornih vozila 

Ulaskom RH u Europsku Uniju na naše tržište Jadransko osiguranje donijelo je nove, jedinstvene uvjete osiguranja od automobilske odgovornosti. Kvalitetan i iznimno konkurentan program osiguranja motornih vozila prilagođava se svakom vozaču te kao takav predstavlja dodatan iskorak Društva. Navedeni program osiguranja pruža mogućnost ugovaranja dodatne osigurateljne zaštitu na policu osiguranja od automobilske odgovornosti - zaštita bonusa, osiguranje od autonezgode, AO plus te osiguranje od loma stakla.U svojoj ponudi Društvo ima široku lepezu osiguranja materijalne imovine (pokretnina ili nekretnina), imovinskih interesa, osoba od posljedica nesretnog slučaja, transportnih osiguranja, osiguranja od odgovornosti te osiguranja od raznih financijskih gubitaka. Tako vrlo povoljnim paketima osiguranja kućanstva Family - Basic, Trend i Prestige - može se osigurati kuća, stan ili vikendica. Ti su paketi novost na tržištu osiguranja kućanstva jer kombinacijom imovinskih i srodnih osiguranja spajaju osiguranje objekta i stvari u njemu u jedinstvenom iznosu osiguranja. Mogu se ugovoriti i specijalizirani paketi osiguranja, npr. Dental i/ili Medicare za osiguranje stomatoloških odnosno zdravstvenih ordinacija, potom paketi Anima vita ili paketi Senzor za osiguranje strojeva i opreme u leasingu. Navedeni programi osiguranja mogu se ugovoriti na prodajnim mjestima Jadranskog ili saznati više detalja na www.jadransko.hr

VELIKI PODACI - Stabilan tržišni položaj

Utjecaj Jadranskog osiguranja na hrvatskom tržištu osiguranja i dalje je nepromijenjen, već je godinama na četvrtome mjestu. Društvo je 2013. ostvarilo prihod od 673 milijuna kuna. Ostvarena neto dobit Jadranskog osiguranja bila je 59 milijuna kuna, 625,8 milijuna kuna bila je zaračunana bruto premija, a zarada po dionici iznosi 473 kune. Temeljni je kapital Društva pedeset milijuna kuna, materijalna imovina 605 milijuna kuna, a ukupna aktiva 1,747 milijardi kuna. Jadransko osiguranje nudi 150 vrsta osiguranja, posluje u deset podružnica diljem Hrvatske i koristi se najsuvremenijim tehnološkim dostignućima

.ZANIMLJIVOSTI

1. Jadransko osiguranje ima 70,27 posto učinkovitosti u likvidaciji štete u obveznom osiguranju vozila, što je iznad tržišnog prosjeka.

2. Na petsto prodajnih mjesta Jadranskog osiguranja usluge klijentima pruža 822 stručnih djelatnika.

3. Jadransko osiguranje ima mlad i obrazovan kadar, više od 60 posto zaposlenika u dobi je od 25 do 40 godina, a više od 35 posto fakultetski je obrazovano.

4. Deset je podružnica Jadranskog osiguranja: u Zagrebu, Splitu, Osijeku, koprivnici, Šibeniku, Rijeci, Puli, Sisku, Dubrovniku i Zadru.

5. Jadransko osiguranje ima više od 250 tisuća osiguranika.

SJEDIŠTE

Jadransko osiguranje d.d.Listopadska 210000 Zagreb

telefon / phone :+385(0)1 303 6666telefaks / fax :+385 (0)1 303 6000besplatni infotelefon :0800 0606

www.jadransko.hr

UPRAVA

• mr. sc. Sanja Ćorić, predsjednica Uprave

ČLANOVI UPRAVE

• Goran Jurišić• Danijela Šaban• Danijel Bara

NADZORNI ODBOR

• Ante Jažo, predsjednik• Nenad Volarević, zamjenik predsjednika• Žarko Bubalo, član• Mirko Grgić, član• Ivan Penić, član

Profil tvrtke na hrvatskom i engleskom jeziku možete pročitati u Liderovom posebnom izdanju na 180 stranica ‘500 najboljih

25. travanj 2024 09:57