Poslovna scena
StoryEditor

Preuzimači - samo domaći poduzetnici u lovu na domaće tvrtke

20. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Vrijeme je za šoping - malih, velikih, zdravih ili bolesnih tvrtki. Koju odabrati kao metu, ovisi o motivima i preferencijama lovca: nekima je motiv širenje poslovanja, nekima jačanje portfelja, diverzifikacija, neki imaju višak ‘keša‘ i žele disperzirati rizik...

Kakvi su trendovi sa spajanjima i preuzimanjima, tko su kupci, koja su problematična preuzimanja pitanja su na koja odgovor u novom broju Lidera daje Jasmina Trstenjak.

Poslovanjem Deutche banka u Hrvatskoj pozabavila se pak Gordana Gelenčer. Ova banka u zemlji je od sredine devedesetih, ali sve poslove i dalje obavlja bez poslovnice. Od 1997. godine sudjelovala je u poslovima teškim preko sedam milijardi kuna - iznos koji za banku te velične u prilično dugom razdoblju nije posebno pamtljiv, ali tolika izloženost jednoj stranoj banci za malu zemlju i nije toliko nevažna.

U ovotjednoj rubrici Poduzetnici Kata Pranić razgovarala je s vlasnicom Olivala Vlastom Pojatinom. Nakon dva desetljeće psolovanja, ona više ne radi sve sama. Prodaju i proizvodnju prepustila je mladim kolegama, a sebi ostavila razvoj i inovativne proizvode.

Osim toga, tu su i priče o povratnicima u biznis poput Željka Keruma, Zdravka Peveca i Goranka Fižulića, feljton o Matteu Renziju te intervju s glavnim izvršnim direktorom Oradiana Antonijem Šeparovićem.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

20. travanj 2024 08:14