Poslovna scena
StoryEditor

Pripuz s Techcomom potpisao ugovor vrijedan 8,5 milijuna eura

31. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Adria čelik i njemačka grupa Techcom potpisali su danas ugovor o ulaganju od 8,5 milijuna eura koji će omogućiti razvoj i dodatno zapošljavanje radnika bivše Željezare Split.

Kako stoji u kompanijskoj objavi, ulaganjem se planira brzi prijenos suvremenog tehnološkog znanja i opreme za pogon čeličane, svježi investicijski kapital, pristup novim tržištima i skraćenje roka do uspostavljanja punog kapaciteta proizvodnje i maksimalno mogućeg zapošljavanja. Sada u obnovljenoj proizvodnji radi 61 radnik, a do jeseni se očekuje da će ih biti oko 200.

- Dugoročno iskustvo Techcoma u metalurgiji, stalni rad na istraživanju i usavršavanju proizvodnih procesa te smanjenju troškova proizvodnje čelika u sklopu poboljšanja kvalitete čeličnih proizvoda rezultirali su brojnim uspješnim uspostavljenim poslovnim suradnjama koje Techcom grupa ima diljem Europe i prostora bivših sovjetskih republika - rekao je u ime vlasnika Adria čelika Petar Pripuz. Strateško partnerstvo, kaže Pripuz, važno je zbog povećanja efikasnosti tehnološkog procesa, budući da najbolje proizvodne i prodajne rezultate daje komplementarna čeličanska i valjaonička proizvodnja. Također, smanjuju se troškovi nabave čeličnih gredica koje su ulazna sirovina za valjaonicu kao i transportni troškovi.

Edgar Schumacher, vlasnik i direktor Techcoma, rekao je kako će investicija u Adria čelik biti uspješan europski primjer implementacije naprednih tehnoloških rješenja i procesa, što Techcom garantira dugogodišnjim iskustvom uz stečeni ‘know-how‘ u povećanju efikasnosti proizvodnje čelika.Dosad je Adria čelik pripremila pogon valjaonice koji je započeo s probnom proizvodnjom, nakon provedenog remonta strojeva i opreme te investiranjem u nove strojeve. U tijeku su pripremne aktivnosti za početak proizvodnje u čeličani, koje uključuju i instaliranje novog sustava otprašivanja.

18. travanj 2024 19:35