Poslovna scena
StoryEditor

Profil i Mozaik knjiga spajaju se u jednu izdavačku kuću

27. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Profil i Mozaik knjiga objedinjuju svoje knjižare u jedinstveni maloprodajni lanac sa 29 zajedničkih knjižara. Tako će dosadašnje dvije izadavačke kuće od travnja poslovati kao nova, zasebna tvrtka pod imenom Profil Mozaik.

Daniel Žderić, vlasnik izdavačke kuće Profil, rekao je kako korist od spajanja dviju izdavačkih tvrtki nadmašuje stvaranje dodatnih vrijednosti i jačanje konkurentnosti.- Ako je moguće udružiti dvije kvalitetne izdavačke kuće, njihovo bogato iskustvo, ljudske potencijale, prodajni prostor i tako ponuditi raznoliku literaturu, najkvalitetniju ponudu i odnos prema kupcu, vjerujem da se to neće odraziti samo na jačanje konkurentnosti i širenje poslovanja nove tvrtke, nego će pozitivno utjecati i na izostanak čitalačkih navika u našem društvu. Na obrazovanost i kupovnu moć ljudi možda ne možemo utjecati, ali svakako možemo omogućiti da naši proizvodi budu dostupniji svima onima koje vodi želja za dobrom knjigom - naglasio je Žderić.

Direktor Mozaik knjige Bojan Vidmar rekao je kako je cilj zadržati dvije dobre knjižarske mreže, a udruživanjem namjeravaju ojačati položaj na tržištu, povećati prodaju i pozicioniranje knjižare kao prvog mjesta za kupnju knjiga po pristupačnim cijenama.- Mozaik knjiga i Profil izdavaštvo pod okriljem nove tvrtke ubuduće će biti usmjereni isključivo prema nakladničkoj djelatnosti - rekao je Vidmar.

26. travanj 2024 14:45