Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Proglašen EY svjetski poduzetnik godine, naš predstavnik bio je Infobip

Brad Keywell novi je EY Svjetski poduzetnik godine
Goran Litvan

Čelni čovjek tvrtke Uptake Technologies Inc., poduzetnik Brad Keywell koji se bavi softverskim rješenjima i prediktivnom analitikom, proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine. Titulu najboljeg Keywell je osvojio u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta i tako postao devetnaesti poduzetnik kojem je kroz program revizorsko-konzultantske tvrtke EY pripala titula najboljeg svjetskog poduzetnika.

Keywellov softver predviđa kvarove opreme

Brad Keywell, nakon što je uspješno pokrenuo šest tvrtki, od kojih je jedna i tvrtka Groupon, 2014. je osnovao Uptake Technologies Inc. Bave se osmišljavanjem softvera za prediktivnu analitiku, a danas surađuju sa desecima industrijskih tvrtki kojima pomažu odrediti kada neki dio opreme ne funkcionira ili će se pokvariti. Na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim strojevima i opremi, a zatim koriste znanstvene modele za predviđanje problema prije nego se pojavi. Predviđanjem potencijalnih kriznih točaka u procesu, Uptake svojom analitikom poboljšava produktivnost i učinkovitost te upotrebom umjetne inteligencije izravno stvaraju poslovnu vrijednost. Od svog osnutka, Uptake Technologies, Inc. narastao je s 50 na 750 ljudi i postao najbrži startup procijenjene vrijednosti od 2 milijarde dolara.

Novi EY Svjetski poduzetnik godine Brad Keywell, između ostaloga, osigurava kontinuiranu kulturu inovacija u tvrtki. To potiče njegovu sposobnost privlačenja vrhunskih talenata i poticanje kontinuiranog učenja, uključujući pokretanje programa Uptake U, internog programa obrazovanja i razvoja dostupnog svim zaposlenicima.

– Poduzetništvo nije samo razbijanje kalupa, to je istovremeno i stvaranje novih načina da ostvarite svoje ideje i postignete željeno. Revolucija u prikupljanju podataka i prediktivni uvidi u procese koji ometaju globalnu proizvodnju tek su u povojima. Kao poduzetnik u ovom nastajućem, rastućem i neizbježnom prostoru, razmišljam o stvaranju dugoročno održivih rješenja za neke od najvažnijih gospodarskih i društvenih izazova na svijetu. Ponizan sam i zahvalan što je moj trud prepoznat i nagrađen na ovaj način – rekao je Brad Keywell nakon dodjele prestižne nagrade u Monte Carlu.

Infobip oduševio svjetske poduzetnike

Kao i svake godine svjetska završnica okupila je renomirane svjetske poduzetnike, a Hrvatsku i njezino poduzetništvo predstavljali su svjetski priznati poduzetnici Silvio Kutić, Izabel Jelenić i Roberto Kutić iz tvrtke Infobip, koji su u ožujku ove godine na petom domaćem izdanju proglašeni hrvatskim EY Poduzetnicima godine.

Kroz nastup na svjetskoj pozornici, predstavljajući svoje poduzetničke početke, globalne uspjehe i planove, Infobip je oduševio svoje svjetske kolege. Činjenica da iz malenog Vodnjana posluju na šest kontinenata kroz 61 ured u kojima zapošljavaju 1.500 ljudi, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

– Osnivajući Infobip vjerovali smo da su pred nama velike stvari, a jedan od većih uspjeha je svakako proglašenje hrvatskim EY Poduzetnicima godine, a zatim dolazak na svjetsku završnicu. Proteklih smo dana svjedočili zaista iznimnim poslovnim pričama, a pobjednička nas je posebno nadahnula. Čestitamo kolegama jer svaki je rezultat na globalnom izazovnom tržištu vrijedan nagrade i priznanja, a mi znamo koliko je truda i predanog rada potrebno za uspjeh – poručili su predstavnici Infobipa nakon proglašenje novog svjetskog EY Poduzetnika godine.

U sklopu petodnevnog programa u panel raspravama i predavanjima u Monte Carlu sudjelovali su i Emil Tedeschi, poduzetnik i predsjednik žirija domaćeg izdanja te Mate Rimac, također član žirija i prošli hrvatski EY Poduzetnik godine.

Već danas otvorene su prijave za šesto hrvatsko izdanje EY Poduzetnika godine, a poduzetnike je moguće kandidirati putem službene web stranice programa EY Poduzetnik godine.

Komentari