Aktualno Poslovna scena

Proglašene poduzetnice godine po izboru Women in Adria

milijuna

Na svečanosti održanoj u srijedu, Josipa Maslać-Petričević, vlasnica tvrtke Naftalina, proglašena je ovogodišnjom pobjednicom u kategoriji Inspirativna poduzetnica godine.

Naftalina je među vodećim hrvatskim tvrtkama u tekstilnoj industriji, s 35 godina tradicije, 75 zaposlenih i proizvodnim pogonom od 2000 četvornih metara. Preuzimajući nagradu, Maslać-Petričević je kazala kako je u dosadašnjem radnom vijeku imala mnogo uspona i padova, ali i kako je uvijek bila spremna na pobjedu. U uspješnoj karijeri, navela je, pomoglo joj je i to što je uvijek nastojala misliti pozitivno i bila okružena ljudima koji dijele njezinu strast prema poslu.

>>>Žene u biznisu – Tena Štivičić: U mom životu ne postoji ‘prosječan dan’

Perspektivnom poduzetnicom godine proglašena je Selma Smajić, vlasnica tvrtke Ures iz Umaga, koja se bavi uzgojem bilja i bobičastog voća, hortikulturom i cvjećarstvom.

– Uspjeh preko noći događa se rijetkima, istaknula je Smajić koja također ne priznaje pojam poslovnog neuspjeha.

Nestabilan ekonomski sustav i lošu regulaciju ustupanja državnog zemljišta poljoprivrednicima vidi kao neke od najvećih problema u poslovanju.

>>> Ove žene godinama suvereno vladaju hrvatskom poslovnom scenom

Anamarija Cicarelli, vlasnica splitske tvrtke Interligo, pobjednica je u kategoriji Mikro poduzetnica godine. Interligo se bavi unaprjeđenjem poslovanja malih poduzetnika u turizmu, uglavnom malih iznajmljivača. Cicarelli je, uz ostalo, napisala četiri knjige s tom tematikom, a pokrenula je i časopis Apartman plus.

– Poduzetnici padaju, ali se nakon pada moraju podići, isprašiti koljena i nastaviti dalje, njezin je poslovni moto.

>>>Networking stvara nove poslovne prilike i osnažuje poduzetnice

Startup poduzetnicom godine proglašena je Tihana Šmitran, direktorica produkcijske tvrtke Amulet Studio. Tvrtka je osnovana prije tri godine i zapošljava pet radnika. Domaćim i inozemnim klijentima nudi usluge u segmentima marketinga, produkcije i inovativnih medija, a ove je godine otvorila podružnicu u Estoniji.

– Velika prekretnica za tvrtku bio je završetak produkcije animiranog serijala Black&White koji nam je omogućio izlazak na globalno tržište, istaknula je Šmitran dodavši kako su poslovni neuspjesi često događaju i  zbog tromosti sustava.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram
 
 

Komentari