Poslovna scena
StoryEditor

Promjena na poziciji direktora lanca opskrbe kompanije Heineken Hrvatska

30. Rujan 2015.

Dosadašnji član Uprave i direktor lanca opskrbe Heineken Hrvatske d.o.o. Zvonimir Nemet odlazi iz Karlovca u Sofiju gdje će u tamošnjoj pivovari Zagorka, također u sastavu grupacije Heineken, biti član menadžmenta i direktor lanca opskrbe.

Od proteklih 11 godina, koliko je Nemet radio u Karlovačkoj pivovari, odnosno sadašnjoj Heineken Hrvatska d.o.o., u sedam godina na poziciji direktora sektora lanca opskrbe dao je značajan doprinost razvoju i implementaciju korporativne strategije poboljšanja produktivnosti i učinkovitosti (TPM WCBO) , a što je rezultiralo dobivanjem Heinekenovog certifikata Bronze Award za napredak u upravljanju proizvodnjom. Nemet se istaknuo i na uvođenju programa izvrsnosti već od samog početka procesa proizvodnje sve do krajnjeg potrošača, uz poseban naglasak na platformi „100 posto hrvatski sastojci“ kojom se želi osigurati održiva nabava kvalitetnih hrvatskih sirovine, te time pružiti i aktivnu podršku domaćoj poljoprivredi.

- Zahvalan sam Heinekenu na ukazanom povjerenju da kao prvi hrvatski stručnjak na takvoj razini menadžmenta dobivam izazovni trogodišnji mandat u nekoj drugoj zemlji i pivovari iz sastava Heineken grupacije. Na osnovi podataka koje sam dobio o stanju u pivovari Zagorka, mislim da ima dosta parametara koje ću moći poboljšati i postići energetska i ekološka poboljšanja barem na razini kao što sam to uspio i u Karlovcu proteklih godina. Naravno, za to će biti potrebne i značajne investicije, no, s obzirom na moj mandat i misiju dobio sam i odgovarajuća ovlaštenja u tom smislu, a nadam se i dobroj suradnji s tamošnjim predsjednikom Uprave Nikolajem Mladenovim, kazao je za Lider Zvonimir Nemet.

Umjesto Nemeta, poziciju direktora lanca opskrbe preuzet će dosadašnja rukovoditeljica odjela proizvodnje piva i osiguranja kvalitete Valentina Belavić. Za nju u Heineken Hrvatskoj kažu da je svojim radom dala značajan doprinos osiguranju i održavavanju vrhunske kvalitete brenda Karovačko i ostalih proizvoda, a zaslužna je i za razvoj receptura za brendove Karlovačko Natur radler, Karlovačko crno, Karlovačko Ruyal 1854, za koje se s ponosom ističe da su napravljeni od prirodnih sastojaka, bez konzervansa, umjetnih boja i sladila. Uz rad na domaćih brendovima, Valentina Belavić bila je i voditeljica postupka dobivanja licence za proizvodnju Heinekenovog brenda Amstel Premium pilsnera u Karlovcu.

08. svibanj 2024 18:13