Poslovna scena
StoryEditor

Promjene u Upravama AutoZubak i ORYX Grupe

17. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Nadzorni odbor AutoZubaka i ORYX Grupe donio je odluku o izmjeni sastava Uprava obaju društava.

Velik broj planiranih novih projekata, tržišna ekspanzija te ostali razvojni planovi zahtijevajuiznimno operativne Uprave te upravo u tome leže glavni razlozi ovog poteza, kažu u propćenju.Novi predsjednik Uprave AutoZubaka, zadužen za strateške ciljeve upravljanja društvom te direktno za prodaju rabljenih vozila i cjelokupnu postprodaju jest Dimitrije Trbović. Funkciju njegova zamjenika te ujedno člana Uprave za korporativne funkcije preuzeo je Dubravko Skender, a Žaklina Trbović i dalje ostaje članica Uprave zadužena za marketing. Dva nova mjesta u Upravi čine Dubravko Tomašić, član Uprave za prodaju novih vozila te ključne kupce i Ivan Zubak, član Uprave za unapređenje kvalitete poslovanja.

Istovremeno, Ivan Zubak preuzeo je funkciju predsjednika Uprave ORYX Grupe, zaduženog za strateške ciljeve upravljanja društvom te osobno za poslovanje svih djelatnosti edukacije i sigurnosti vozača. Na mjesto njegova zamjenika i člana Uprave za financije te poslove podrške poslovanju došao je Dubravko Skender, dok je Žaklina Trbović novi član Uprave za marketing. Novi članovi Uprave jesu i Marijan Babić koji obnaša funkciju člana Uprave za djelatnost Rent a car‘ te Branimir Gospić, član Uprave za djelatnost ‘Asistencija‘.

Upravu zatvara Dimitrije Trbović na mjestu člana Uprave za unapređenje kvalitete poslovanja.Pavo Zubak, vlasnik i dosadašnji predsjednik obiju Uprava, prema vlastitoj odluci, odsad obnaša funkciju predsjednika Nadzornog odbora. Pored nadzora poslovanja AutoZubaka i ORYX Grupe, Zubak će svoje aktivnosti usmjeriti na vođenje poslovanja tvrtke AutoZubak Zagreb, tvrtke koja je 50-postotni vlasnik PZ Auta (uvoznika vozila marki Audi, Porsche, Seat, Škoda i Volkswagen za RH) i 100-postotni vlasnik poslovno turističkog kompleksa Žrnovnica te na poslovanje tvornice autobusa Crobus u funkciji direktora tvrtke.

-‘Ponosan sam što smo Uprave obaju društava sastavili od suradnika koji su odrasli zajedno s nama te svoje profesionalne karijere izgradili upravo unutar naših tvrtki. To potvrđuje da se ulaganje u kadrove posljednjih godina itekako isplatilo, a za ovaj potez pripremali smo se već dulje vrijeme. Isprepletenost pojedinih članova Uprave u AutoZubaku i ORYX Grupi trebala bi za cilj imati maksimalno iskorištavanje sinergijskih potencijala koje ove dvije tvrtke kriju u međusobnoj suradnji te omogućiti maksimalno transparentno poslovanje. Siguran sam da je ovo najbolji potez za obje tvrtke, koje u ovom trenutku imaju velike razvojne planove za budućnost, a ovakav način funkcioniranja ubrzat će donošenje odluka kako na operativnoj tako i na strateškoj razini.- izjavio je Pavo Zubak.

Dimitrije Trbović ima desetogodišnje iskustvo u AutoZubaku i prošao je cjelokupnu upravljačku strukturu tvrtke. Nositelj je prestižne poslovne titule Master of Business Administration na Bledu te je dobitnik Volkswagenove Zlatne značke i najmlađi dobitnik Dijamantne značke.

Dubravko Skender, magistar ekonomskih znanosti iz područja organizacije i menadžmenta, u AutoZubaku zaposlen je od 2006. godine, došavši tada s mjesta direktora Direkcije unutarnje revizije u Zagrebačkoj banci. U AutoZubaku, kao i u ORYXU, dosad je obnašao dužnosti člana Uprave te paralelno zamjenika predsjednika Nadzornog odbora.

Žaklina Trbović diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer marketing. Poslovnu karijeru započela je u AutoZubaku pred nešto više od 12 godina. Radila je na urudžbenom prijemu, marketing informacijskom sustavu te kao voditeljica odjela marketinga otkuda je imenovana članicom Uprave za marketing. Dubravko Tomašić zaposlen je AutoZubaku od 1997. godine na mjestu prodajnog savjetnika. Nakon toga postaje direktorom prodaje za marku Audi, član Uprave AMC-a, a od 2008. obnaša ulogu direktora Sektora ključnih kupaca u AutoZubaku u čijem se segmentu zadržao do danas. Doktorirao je na području tehničkih znanosti.

Ivan Zubak diplomirao je na ZŠEM-u kao najbolji student u generaciji, a zaposlen je u AutuZubaku od 2003. godine te je otada prošao sektore prodaje, postprodaje, marketinga i računovodstva, a 2006. godine preuzeo je vođenje Odjela istraživanja i razvoja. Dvije godine poslije preuzima odgovornost člana Uprave za ljudske potencijale, istraživanje i razvoj u AutoZubaku i ORYX Grupi (tada AMC-u), a tu funkciju obnašao je do danas.

Marijan Babić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i zaposlen je u autoindustriji od 2004. godine. Sredinom 2008. iz Hertza prelazi u ORYX Rent a car na poziciju zamjenika direktora. U siječnju 2012. postaje direktor ORYX Rent a cara i tu je funkciju obnašao do imenovanja u Upravi.

Branimir Gospić svoj je poslovni put započeo krajem 2007. godine u Grupi Zubak na poziciji Voditelja razvoja usluga. U odjelu Istraživanja i razvoja proveo je dvije godine, i za to vrijeme uspješno razvio i implementirao uslugu ORYX Asistencija. Godine 2010. preuzima funkciju direktora ORYX Asistencije i tu je funkciju obnašao do imenovanja u Upravi.

19. travanj 2024 03:31