Poslovna scena
StoryEditor

Prskalo, Legac i Kandžija traže 3,3 milijuna kuna od HAC-a

13. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Jurica Prskalo, Goran Legac i Željko Kandžija uhićeni su 2009. zbog optužbe da su preplatili posao bojenja tunela i pogodovali tvrtki Skladgradnja.

U zatvoru su dobili otkaze koje je potpisao predsjednik Uprave HAC-a Stjepko Boban, a kao obrazloženje otkaza naveden je nedolazak na posao, što je bila osnova za kasnije podizanje tužbe, piše Novi list.

Uopće nije bio problem dokazati kako su bili opravdano spriječeni u dolasku na posao jer su bili u zatvoru, pa su sva trojica podignula tužbu protiv HAC-a u kojoj traže povratak na radno mjesto te isplatu svih plaća s kamatama. Prvu tužbu već je dobio Jurica Prskalo nepravomoćnom odlukom Općinskog suda u Zagrebu, koja je ukinuta prema žalbi HAC-a i vraćena na novo suđenje.

Trojka iz HAC-a dobila je otkaz prije 32 mjeseca, što znači da im pripada naknada od 32 plaće plus kamate. To u slučaju Jurice Prskala već sada iznosi oko 1,3 milijuna kuna, za Gorana Legca oko 1,2 milijuna kuna, a u slučaju Kandžije naknada za neisplaćene plaće u ovom je trenutku dosegnula svotu od oko 800.000 kuna. Ukupno Prskalo, Legac i Kandžija već sada potražuju oko 3,3 milijuna kuna.

17. svibanj 2024 21:04