Poslovna scena
StoryEditor

Prvi čovjek Fructala postao Mercatorov glavni financijaš

28. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Drago Kavšek novi je član Uprave Mercator Grupe za područje financija i informatike, odlučio je Nadzorni odbor na današnjoj 6. sjednici. Mandat će mu trajati pet godina s početkom od 1. lipnja.

Nadzorni odbor razriješio je dužnosti Melitu Kolbezen s funkcije članice Uprave za područje financija i informatike, a preostala dva člana Uprave bit će imenovana na slijedećoj sjednici NO-a 18. lipnja. Potvrdile su se tako medijske spekulacije - ukoliko Toni Balažić bude izabran za predsjednika Uprave, Drago Kavšek, prvi čovjek Fructala, ima najveće šanse da preuzme funkciju glavnog financijaša pošto je to radio i kada je Fructal vodio Toni Balažič.

Drago Kavšek rođen je 10. svibnja 1974. Poslije gimnazije završio je studij na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani i svoju karijeru počeo kao pomoćnik revizora u revizorskoj kući Deloitte & Touche. Od 1999. do 2001. radio je kao interni kontrolor u poduzeću Peugeot Slovenija. Svoj profesionalni put nastavio je na funkciji rukovoditelja analitičarskog odjela u poduzeću Publikum gdje je samostalno procjenjivao poduzeća na Ljubljanskoj burzi (prije svega poduzeća u farmaceutskoj industriji, trgovini i prehrambeno-prerađivačkoj industriji), sudjelovao pri pripremi akvizicija poduzeća (SKB, Valkarton, Banka Koper, Živila Kranj…) i provodio financijska dubinska snimanja. Kasnije je napredovao na poziciju direktora korporativnih financija i na tom mjestu ostao do svog dolaska u Fructal 2007. godine. Kao direktor financija i računovodstva je u Fructalu radio do imenovanja na mjesto predsjednika Uprave Fructal 2011. godini. 

18. travanj 2024 13:55