Poslovna scena
StoryEditor

Prvi Koncept za sretniju vezu između biznisa i biznisa

23. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Ideja imamo napretek, ali realizacija nam zapinje. Koliko ste puta čuli ovu rečenicu, a i sami je izgovorili? Zapravo, ne isplati se brojiti, nego se isplativijim doima posvetiti se napokon stvaranju koncepta, skice koja bi ideju trebala pretvoriti u realan biznis-plan te naposljetku omogućiti vam napredak i, haj‘mo staviti sve karte na stol, zaradu.

‘Koncept’, novo Liderovo B2B-izdanje, netom je otvoreni kanal koji, među ostalim, predstavljanjem iskustva poduzetnika, praćenjem tržišnih fenomena, prognoziranjem trendova i najavama događaja, može poslužiti kao nadahnuće da se ideje, koliko god čudno zvučale, mogu ostvariti.

Abecednim redom rečeno, ‘Koncept‘ je ujedinio područja financija, HoReCe, IT procesa, konzaltinga, ljudskih potencijala, poslovne sigurnosti, telekomunikacija te transporta i logistike kako bi biznis lakše došao do biznisa. Svako od tih područja dobilo je svoju rubriku i u njoj inspirativnu priču o, primjerice, zajmovima koje možete dobiti imate li dobru ideju (financije), kupovini drugačije pameti (konzalting), intermodalnom prijevozu (transport i logistika), suvremeno dizajniranom povratku prirodi (HoReCa), rastanku bez boli (poslovna sigurnost), hobijima na poslu (ljudski potencijali), užarenim vezama OTT-a i telekoma (telekomunikacije) te optimizaciji internetskih stranica (IT procesi).

Abecedom smo se poslužili i kako bi ispričali uvodnu priču prvog broja Koncepta o dobrom poslu u regiji. Doduše, ova abeceda poslovanja ima samo šest slova i počinje slovom A (kao Albanija), a završava slovom S (kao Srbija) jer je Liderova novinarka Matilda Bačelić sustavno prikazala stanje u šest ‘non-EU’ zemalja iz regije u kojima se poslovanje zakompliciralo u vezi s hrvatskim izlaskom iz Cefte.

Predsjednik Europske udruge poslovnih anđela (EBAN-a) Paulo Andrez otvorio je dušu novinarki Kati Pranić i u razgovoru joj priznao kako se poslovni anđeo postaje radi dobiti. Ma kakve nekretnine, kakve državne obveznice?! U start-upovima se kriju meke za ulagače!

Uz malu pomoć ‘Koncepta‘ koji je na tržištu uz Lider od 25. listopada (24. listopada u Zagrebu) možete provjeriti i 30 besplatnih programa koji vam mogu pomoći u otvaranju web-trgovine. Neke od takvih najboljih otvorenih programa izdvojila je Valentina Starčević, a i Darija Tabulov-Truta napisala je priču koja nadahnjuje. U rubrici ‘Inspiracija‘ objašnjava zašto dijeliti besplatno nije zabadava. Svoje mjesto u B2B kanalu čvrsto pak drže zadruge. Znate li zašto su one, slikovito rečeno, žilavije od dinosaura? Upravo one u uvjetima gospodarske krize u Europi najmanje propadaju! Eto još jedne ideje iz prvog broja ‘Koncepta‘ koju možete upisati u koncept razvoja vlastitog biznisa i karijere.

26. travanj 2024 18:40