Poslovna scena
StoryEditor

Radnici Dine prijete blokadom Krčkog mosta na Veliku Gospu

11. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Radnici Dine blokirat će Krčki most neposredno pred blagdan Velike Gospe, ukoliko se do rada ne riješi pitanje isplate njihovih zaostalih plaća, odlučeno je na sastanku Sindikata radnika Dine, javlja Novilist.hr

Revoltirani radnici, koji unatoč prošlotjednoj odluci Vlade o izdavanju državnog jamstva turskoj tvrtki Caliskan, koja želi nastaviti proizvodnju u Omišlju, još nisu dobili niti jednu od osam neisplaćenih plaća, niti imaju ikakvih informacija kada bi plaće trebali dobiti, odlučili su pokrenuti radikalne mjere, jer više ne mogu unedogled iščekivati ostvarivanje svojih prava koje im je obećano iz Vlade, piše Novilist.hr.

– S najviših mjesta vlasti odaslane su poruke u javnost da će radnici Dine konačno dobiti svoje plaće i to ili od turskog investitora ili od prodaje vlastite imovine. Unatoč tome, protiče još jedan petak, a da nemamo apsolutno nikakvog saznanja zašto do isplate plaća nije došlo i kada će do nje uopće doći. Poslali smo upite na sve relevantne adrese, od ministarstava gospodarstva i financija, do predsjednika uprave DIOKI grupe Lea Dolezila, ali nitko nam se nije udostojio ni odgovoriti. Valjda su na godišnjem. Pitamo se kakva je to socijalna država u kojoj se političari kupaju, dok radnici gladuju, kaže dopredsjednik sindikata Predrag Mihaljević, koji je u istom dopisu upozorio da radnici Dine neće odustati od svojih plaća, a već početkom idućeg tjedna, ukoliko se situacija ne promijeni, kreću u dosad najradikalnije sindikalne akcije, koje neće prestati dok se ne isplate plaće.

Novi list neslužbeno saznaje kako predstavnici turske kompanije Caliskan u ponedjeljak imaju zakazan sastanak u Ministarstvu financija, na kojemu će se raspravljati o tom problemu. Radnici Dine, kaže Mihaljević, nemaju više vremena čekati.

07. svibanj 2024 21:48