Poslovna scena
StoryEditor

Radnici Gredelja bez odgovora na mnoga pitanja

24. Srpanj 2013.
Piše:
liderhrt

Bivši radnici tvornice željezničkih vagona Gredelj u stečaju danas će prosvjedovati jer kako kažu sindikalni vođe stečajni upravitelj i sud ignoriraju.

Mjesecima čekaju odgovor na niz pitanja - što je sa stečajnim planom, zašto se na temelju ostvarene dobiti nisu počela namirivati radnička potraživanja te što je s vrijednim zemljištem i odmaralištima u vlasništvu Gredelja.

Obratili smo se sutkinji pismenim putem i stečajnom upravitelju i više od mjesec i pol dana oni ignoriraju dopis, ne odgovaraju i na opetovane požurnice ne odgovaraju. Znači, ne zanima ih to što nas kao vjerovnike zanima što se događa u stečaju, izjavio je Damir Jakuš, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Jakuš i predsjednik Samostalnog sindikata radnika TŽV Gredelj Željko Starčević rekli su da su do sada u Gredelju održana četiri odbora vjerovnika i da prema javno dostupnim podacima Gredelj posluje s dobitkom, pa pitaju kada će djelomično namiriti vjerovnike prvog isplatnog reda reda, a to su radnici. Također, žale se da su kao zastupnici radnika predložili prodaju tri neoperativne nekretnine, ali ni na to nemaju nikakvog odgovora.

U studenome prošle godine Gredelj je otišao u stečaj te je od 1460 radnika njih 460 završilo na burzi. Prema podatcima tvrtke, u srpnju je u Gredelju bilo 983 zaposlenika. Poslovni prihodi TŽV Gredelj od siječnja do svibnja ove godine iznosili su 116 milijuna kuna, rashodi 107 milijuna kuna, dok dobit u ovoj godini iznosi gotovo 9 milijuna kuna.

26. travanj 2024 23:49