Poslovna scena
StoryEditor

Radnici Jadrankamena pušteni na slobodu

23. Lipanj 2012.
Piše:
liderhrt

Četvorica radnika Jadrankamena koji su u četvrtak uhićeni, jučer poslijepodne su nakon ispitivanja odlukom Općinskog državnog odvjetništva pušteni na slobodu te su im izrečene mjere opreza, izvijestila je Katja Jajaš, odvjetnica sindikalnog čelnika u Jadrankamenu Tončija Drpića, koji je bio jedan od uhićenika.

Općinsko je državno odvjetništvo u Splitu svoj četvorici radnika Jadrankamena, puštajući ih na slobodu, izreklo mjeru opreza, to jest zabranjeno im je fizičko približavanje stečajnoj upraviteljici tog poduzeća Anči Bašić na rastojanje manje od 50 metara, a osim toga jednom tjedno se moraju javljati policiji u Supetru na Braču, odnosno načelniku policijske postaje Brač, rekla je Jajaš za Hinu.

Općinsko je državno odvjetništvo, ne navodeći imena četvorice radnika Jadrankamena, koji su pušteni na slobodu, izvijestilo na svojoj web-stranici kasno poslijepodne da im se mjera opreza nalaže jer postoje osnove za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela. Osim Tončija Drpića uhićena su još trojica radnika Jadrankamena - braćaJosip i Marko Eterović i Dario Martinić.

Radnici su uhićeni zbog kaznenih djela poziva na otpor i samovlast, nakon što su spriječili stečajnu upraviteljicu Anči Bašić da uđe u zgradu Jadrankamena i oduzeli joj službeno vozilo.

24. travanj 2024 01:12