Poslovna scena
StoryEditor

Raskinut Ugovor o upravljanju između ORCO-a i Sunčanog Hvara

29. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Zbog nemogućnosti ispunjenja Ugovora te u cilju podrške nastavku restrukturiranja Društva, ORCO je raskidom Ugovora o upravljanju potvrdio kako neće naplatiti naknade za upravljanje predviđene ugovorom

Sunčani Hvar je 24. travnja 2015. godine primio obavijest o raskidu Ugovora o upravljanju od strane ORCO Prague, a.s., kao podružnice Orco Property Group, koju je 28. travnja 2015. godine prihvatio i Nadzorni Odbor Društva.

Nakon pokretanja postupka predstečajne nagodbe 8. travnja 2014. godine, Društvo djeluje pod ograničenim režimom poslovanja sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, kojim je uloga kompanije za upravljanje znatno ograničena.

Slijedom toga, zbog nemogućnosti ispunjenja Ugovora te u cilju podrške nastavku restrukturiranja Društva, ORCO je raskidom Ugovora o upravljanju potvrdio kako neće naplatiti naknade za upravljanje predviđene ugovorom počevši od 01. travnja 2014. godine. Prethodno je u cilju dugoročnog financijskog restrukturiranja,  ORCO  već otpisao dio potraživanja proizašlih iz naknade za upravljanje za razdoblje počevši od 1. siječnja 2010. do 31. ožujka 2014. godine za više od 80% od njihove vrijednosti, a prihvaćeno je da se preostali iznos duga obračunat temeljem naknada za upravljanje pretvori u temeljni kapital Društva u postupku predstečajne nagodbe.

17. travanj 2024 09:48