Poslovna scena
StoryEditor

Rast narudžbi iz Kine potaknuo gradnju nove tvornice

03. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Tvrtka Altpro u poduzetničkoj zoni Ogulin započela je s gradnjom proizvodnog razvojnog centra koji bi trebao biti gotov u prvom kvartalu iduće godine.

Kako kaže direktor Zvonimir Viduka, investicija je vrijedna oko šest milijuna eura, a nada se da će dio biti financiran sredstvima iz europskih fondova.

- Plan nam je zaposliti 128 radnika kada završi gradnja, a ako se obujam posla toliko poveća, imamo priliku za daljnja širenja i zapošljavanja. Imamo odlične uvjete i to nam je bio preduvjet kako bismo mogli ispuniti sve narudžbe koje očekujemo – rekao nam je Viduka.

Ponajprije se to odnosi na očekivano povećanje narudžba iz Kine, a i sada moraju dio posla prepustiti kooperantima. Viduka je istaknuo da su imali odličan nastup s kineskim partnerom na sajmu u Šangaju i od toga dolazi do tog optimizma.

- Očekujemo skok za otprilike šest mjeseci do godinu dana, a da bismo onda mogli to napraviti, danas idemo u investiciju. Uz to otvaramo tržište Japana i Južne Koreje, a pojačat ćemo prisutnost i u Indoneziji, Turskoj, Južnoafričkoj Republici, te na tradicionalnim europskim tržištima – rekao je. Ističe da u tvornici koja je trenutačno u Odri rade s maksimalnim kapacitetom, a pregovori s partnerima iz cijelog svijeta održavaju se svakodnevno.

17. travanj 2024 00:01