Poslovna scena
StoryEditor

Remisens - novi brend LRH za višu srednju klasu

18. Lipanj 2012.

Liburnia Riviera hoteli (LRH) predstavili su danas na konferenciji za novinstvo u Opatiji svoj novi brend koji će biti na turističkom tržištu od 2013. godine.

Turistički brend pod nazivom "Remisens" razvijan je proteklih godinu dana u suradnji s brending agencijom Parabureau iz Zagreba. Predsjednik Uprave LRH Igor Šehanović kazao je kako će se uvođenjem novog brenda te rekonstrukcijom objekata nastojati u sljedećem petogodišnjem razdoblju preći s tržišta niže srednje klase na višu srednju klasu.Brend "Remisens" nosit će hoteli "Ambasador", "Admiral" i "Kristal" u Opatiji, hotel "Excelsior" u Lovranu, ville "Ambasador" u Opatiji te "Atlanta" i "Elza" u Lovranu kao i hotel "Marina" u Mošćeničkoj Dragi. Hoteli će zadržati svoje ime, a slogan novog brenda je "Trenuci koje pamtite".

Brend konzultant Saša Blažeković, koji je surađivao na projektu, kazao je da se najprije morala provesti anketa među gostima Opatije, touroperatorima, u lokalnoj zajednici i menadžmentu LRH kako bi se utvrdilo koja su polazišta za novi brend. Utvrđeno je da u Opatiju dolaze pretežno osobe starije od 60 godina i to više puta tijekom života. Kao potencijalna nova skupina gostiju detektirana je urbana visokoobrazovana populacija s emitivnih tržišta, starija od 40 godina. Oni si mogu priušititi luksuz te spadaju u kategoriju "plativog luksuza", naveo je Blažeković.

Cilj brendiranja je zadržati postojeće goste, ali i privući nove te je osmišljen brend "Remisens". Njegove su vrijednosti životna inspiracija, odnosno poticanje gostiju da žive aktivnije u svim aspektima, potom elegancija i estetika koju gosti trebaju osjetiti tijekom boravka u Opatiji i vitalnost, što podrazumijeva osvježenje gostiju tijekom odmora, istaknuo je Blažeković.

19. travanj 2024 07:27