Poslovna scena
StoryEditor

Rohatinski se vraća u Agrokor?

26. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

- Od početka je postojao jedan gentlemanski dogovor između gospodina Todorića i mene da se mogu vratiti u kompaniju ukoliko to želim. Razmišljam i da prihvatim obje opcije, i Agrokor, i Goldman Sachs, što je moguće, uz pretpostavku da poslovi nisu u konfliktu interesa, rekao je Željko Rohatinski Novom listu.

Željko Rohatinski je na čelu Hrvatske narodne banke bio punih dvanaest godina, a u svoja dva mandata surađivao je s četiri premijera i isto toliko ministara financija. U  intervjuu za Novi list,  govori o planovima za budućnost, odnosu i suradnji s bivšim i sadašnjom vladom, monetarnoj i fiskalnoj politici, stanju i perspektivama domaće ekonomije, ali otkriva i svoje političke stavove, te govori o tome postoji li mogućnost da uplovi u političke vode. Iako po Zakonu o HNB-u ima pravo na plaću u toj instituciji još godinu dana, tu mogućnost, kaže, neće iskoristiti.

– Naravno da 12 godina teškog posla ostavlja tragove na čovjeku uključujući i njegove emocije. Tih 12 godina je bilo razdoblje u kojem sam nastojao u poslovnom smislu dati svoj maksimum, u kojem sam uspostavio i vrlo dobre međuljudske odnose kako u HNB-u tako i izvan njega. Zato je logično da odlazak s ove funkcije znači i prekid s jednim razdobljem i načinom života i rada. Što se tiče planova za budućnost, dobio sam nekoliko konkretnih međunarodnih i domaćih poslovnih ponuda. Imam mogućnost da se o njima konkretno izjasnim do 6. kolovoza kada mi prestaje radni odnos u HNB-u i izabrat ću onaj posao na kojem vjerujem da mogu pružiti najviše, uz uvjete rada koji su međunarodno konkurentni, kaže Rohatinski.

Na pitanje je li među tim ponudama i opcija povratka u Agrokor, bivši guverner je potvrdio kao jednu od opcija kao i poziv iz Goldman Sachsa da postane član njihovog ‘advisory boarda‘ što konkretno znači da bude njihov poslovni savjetnik za poslove koje obavljaju u Srednjoj Europi i posebno u našoj regiji.

– Posao u Goldman Sachsu, a obavio sam konkretne razgovore s njihovim predstavnicima, nije posao u punom radnom vremenu, već posao koji se obavlja prema potrebi i koji na neki način može predstavljati dobru dopunu nekom drugom redovnom poslu, no ne i nešto što bi u cijelosti ispunilo moje radne kapacitete - rekao je Rohatinski i potvrdio kako će najvjerojatnija opcija biti povratak u Agrokor.

16. travanj 2024 07:19