Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Ruža Tomić Fontana: Hard i soft vještine podjednako su bitne

10. Ruža Tomić Fontana - Coca-Cola - Čelna osoba Coca-Cole za Hrvatsku, Sloveniju i BiH u toj tvrtki počela je karijeru prije 16 godina te napredovala na nekoliko ključnih voditeljskih mjesta

Direktorica poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini Ruža Tomić Fontana zauzela je deseto mjesto na Liderovoj listi najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Referirajući se na ‘hard’ i ‘soft’ vještine rekla je da je u tom slučaju važan dobar balans te da su i hard i soft vještine podjednako potrebne.

>>>FOTO: Gordana Kovačević – Najmoćnija žena hrvatskog biznisa

– Ako pod hard mislimo na funkcijska znanja, smatram da je jako važno da neki temelj postoji. Međutim, kako idete u hijerarhiji više, svi znamo da taj udio tehničkih znanja pada za uspješno vođenje. Mislim da su i hard i soft vještine podjednako bitne i da ovise o situaciji, o timu i o spremnosti neke organizacije, a isto tako ovise i o vanjskim okolnostima. U krizi su hard vještine izraženije, dok su u dobrim vremenima izraženije meke vještine – rekla je Tomić Fontana i dodala da ženski lideri u globalu imaju prednost što jako lijepo mogu kombinirati hard i soft vještine te imati balans.

Komentari