11. ožujak 2015.

Sabotirate li sami sebe?

lider.media
lider.media

Zvuče li vam poznato sljedeće rečenice? ‘Nikada neću naći posao‘, ‘Previše ljudi traži posao‘, ‘Nema dovoljno poslova‘, ‘Ne poznajem bitne ljude‘. Pronalazite li se u tim izjavama?

Takav stav, nažalost, sabotira previše onih u potrazi za poslom. Izjave u većini slučajeva nisu stvarni prikaz stanja, ali se onima koji traže posao čine istinitima. Međutim, takva uvjerenja negativno djeluju na proces potrage za poslom te vas sprječavaju u napredovanju. Neka od tih uvjerenja proizlaze iz obiteljskog okruženja, neka iz poslovnog okruženja, a neka jednostavno iz manjka samopouzdanja.

Da biste se riješili takvog stava, zapitajte se otkud takva uvjerenja proizlaze. Nakon toga razmislite sprječavaju li vas ta uvjerenja od napredovanja.

Isto tako, razmislite što zapravo želite i što ste oduvijek željeli raditi. Čini li vam se da su vam želje trenutno izvan dosega? Na koncu, razmislite o tim izjavama. Jesu li one zaista odraz vaših promišljanja o svijetu rada i svijetu općenito? Ako nisu, ne dopustite da vas takvo stanje uma ograničava i zaustavlja u procesu potrage.