Poslovna scena
StoryEditor

SAP S 51 milijunom kuna prihoda

26. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Na tradicionalnom godišnjem okupljanju s medijima, tvrtka SAP danas je predstavila poslovne rezultate za 2012. godinu.

Ukupni prihod tvrtke za 2012. godinu iznosi 51 milijun kuna, što predstavlja porast od 8 posto u odnosu na 2011. godinu. Prihodi od softvera i održavanja zabilježili su porast od 4 posto odnosno 44 milijuna kuna. Prihodi od konzaltinga obilježili su SAP-ovu prošlu poslovnu godinu sa porastom od čak tri puta u odnosu na 2011. godinu. SAP u Hrvatskoj ostvario je još jednu uspješnu godinu ostvarivši planiranu strategiju i zadržavši tržišni udio u području Enterprise Resource Planninga u Hrvatskoj.

-Rezultati ostvareni u protekloj godini su pozitivni te mi je drago da smo ostvarili zadane poslovne ciljeve. Iako je godina bila gospodarski teška, SAP i dalje uz svoju globalnu i lokalnu strategiju ostvaruje dobre rezultate. Veseli me činjenica kako lokalni ured SAP-a zadržava visoku kvalitetu svojih stručnjaka i partnerske mreže, a uz brojne regulativne promjene našim smo korisnicima osigurali nesmetano poslovanje- pojasnio je Igor Dropulić, direktor prodaje SAP servisa za CEE.

SAP je poslovnu 2012. godinu usmjerio na nove korisnike i dodatno licenciranje postojećih korisnika, zahvaljujući čemu je prihod od softvera porastao 5 posto. Novi korisnici su HP Produkcija, Istarski vodovod Buzet, MEBU, Miran dan, TITA Grupa, Tromont, Vjesnik. Dok su postojeći korisnici s novim licencama: AWT, BWA, Croatia osiguranje, Crosco, INA, IPKO, Ivančica, KING-ICT, M San Grupa, mStart, Pliva, Podravka, Večernji list, Zračna luka Pula

U Hrvatskoj je 2012. godina obilježena brojnim promjenama u zakonskim regulativama i financijskim propisima čime je SAP-ova mreža partnera koja broji 14 partnera zajedno sa SAP-ovim stručnjacima odigrala ključnu ulogu u održavanju nesmetanog poslovanja korisnika. Prilagodba novim financijskim pravilima odvijala se u zadnjem tromjesečju poslovne godine i u cijelosti je ispunjena osiguravajući provedbu fiskalizacije na vrijeme.

SAP-ova globalna strategija posljednjih godina dobiva nove temelje zahvaljujući inovativnom portfelju rješenja. Riječ je o SAP HANA, SAP Mobility te SAP Database and Technology. Potom Business Analyticsu i Cloudu kada su tijekom 2012. izvršene nove akvizicije tvrtki Success Factors i Ariba. SAP High-performance Analytic Appliance (SAP HANA) je SAP rješenje koji se temelji na SAP ERP, SAP BW ili podacima trećih strana odnosno revolucionarna platforma koja može obraditi ogromne količine podataka te ih dostaviti neviđenim brzinama. Pruža mogućnost analize informacija u realnome vremenu te osigurava jednostavno kreiranje fleksibilnih analitičkih modela. Podaci i informacije smještaju se u Cloudu čime SAP HANA pojednostavljuje složene i skupe IT arhitekture. Kao otvorena, prilagodljiva i proširiva platforma, SAP HANA omogućuje stvaranje novih aplikacija te otvara nove načine za pokretanje poslovanja. SAP HANA je na svjetskoj razini zabilježila najveći porast prihoda od čak 147 posto.

Projekti kojima je SAP obilježio 2012. godinu su: SAP Forum do tada poznat kao SAP World Tour, centralni SAP-ov događaj, koji je okupio velik broj menadžera i nositelja javnog mnijenja iz Hrvatske i susjednih zemalja koji svojim sudjelovanjem mijenjaju gospodarsku sliku Republike Hrvatske. Tijekom Foruma dodijeljene su novinarske nagrade SAP ICT Journalist Prize Božo Težak za najbolje novinare, urednike i novinarske uratke. Održan je i velik broj fokusiranih radionica povezanih sa realizacijom SAP-ovog inovativnog portfelja rješenja.

Nakon osam godina uspješnog vođenja lokalnog ureda SAP-a, direktor Igor Dropulić prihvatio je nove poslovne izazove i preuzeo novu regionalnu funkciju kao direktor prodaje SAP servisa za CEE (Centralna i Istočna Europa) regije. Selekcijski postupak za izbor i imenovanje novog direktora SAP d.o.o. je u tijeku.

04. svibanj 2024 20:57