Poslovna scena
StoryEditor

SAP u 2013. godini ostvario porast prihoda u visini od 8 posto

27. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Tvrtka SAP je na današnjoj konferenciji za medije predstavila poslovne rezultate za 2013. godinu te planove i projekte koji slijede u 2014. godini. Ukupni prihodi tvrtke za 2013. godinu iznosili su 55 milijuna kuna čime je ostvaren rast od 8 posto u odnosu na 2012. godinu.

Najveći porast bilježe prihodi od edukacije (više od 5 puta) i prihodi od održavanja (više od 20 posto). SAP je u 2013. godinu realizirao i prvi ugovor SAP HANA-e čime se i u Hrvatskoj ostvaruje globalni tehnološki napredak iz SAP inovativnog portfelja rješenja.

SAP je zadržavši stabilan rast, godinu 2013. završio sa 6 novih korisnika i velikim brojem dodatno licenciranih postojećih korisnika. Novi korisnici su Cromaris, IBV, IND-EKO, PRIMEVIGILANCE, Roto Dinamic, Spider Grupa. Dok su postojeći korisnici s novim licencama: AKD, ALVOGEN, Atlantic grupa, BOSO, Croatia Airlines,HŽ, Ivančica, NTL, Piramida, PODRAVKA, rektorat Sveučilišta u Zagrebu, Večernji list. Osim navedenih korisnika SAP bilježi više od 30 transakcija ugovora o licencama. Udruga SAP korisnika HrUSKO u prošloj godini doživjela je povećani intenzitet rada i kvalitetniju suradnju samih korisnika te unaprjeđenu komunikaciju kako sa lokalnim tako i sa globalnim SAP-om. Zakonske i regulativne promjene koje su se dešavale integrirane u postojeće sustave na vrijeme i uz punom savjetodavnu podršku SAP-a lokalno i regionalno.

SAP-ova globalna strategija u 2013., kao i posljednjih godina, bilježi snažan rast ugovora i implementacija iz portfelja inovativnih rješenja. Riječ je o SAP HANA, SAP Mobility te SAP Database and Technology. Potom Business Analyticsu i Cloudu akvizicijom tvrtki Success Factors i Aribe. SAP u Hrvatskoj prošle godine potpisao prvi ugovor upravo za SAP HANA-u. Riječ je o rješenju High-performance Analytic Appliance (SAP HANA) koji se temelji na SAP ERP, SAP BW ili podacima trećih strana odnosno revolucionarna platforma koja može obraditi ogromne količine podataka te ih dostaviti neviđenim brzinama. Pruža mogućnost analize informacija u realnome vremenu te osigurava jednostavno kreiranje fleksibilnih analitičkih modela. Primjenom SAP HANA-e pojednostavljuje se složena i skupa IT arhitektura. Kao otvorena, prilagodljiva i proširiva platforma, SAP HANA omogućuje stvaranje novih aplikacija te otvara nove načine za pokretanje poslovanja.

„Ostvarivši porast ukupnih prihoda od 8 posto potvrdili smo kako se u SAP-u uspješno nosimo sa trenutnim stanjem na tržištu. Svakako bi naglasili kako je SAP u 2013. godini zabilježio i prvi ugovor vezan SAP HANA-u čime je SAP prepoznat i u drugim segmentima rješenja i proizvoda tzv. inovativnog portfelja što nas čini ponosnima. Lokalni tim osnažili smo sa dva nova stručnjaka u prodaji i predprodaji, čime u poslovanje lokalnog ureda unosimo novu dimenziju.“ naglasila je direktorica SAP-a, Sonja Popović.

U ovoj godini SAP će obilježiti 10 godinu održavanja godišnje konferencije SAP Forum koja će se ove godine održati 04. lipnja u Zagrebu. Događaj okuplja vodeće menadžere, gospodarstvenike, ICT stručnjake te nositelje javnog mnijenja iz Hrvatske i susjednih zemalja koji svojim sudjelovanjem žele pratiti i poticati gospodarska kretanja. U travnju će biti otvoren i natječaj SAP ICT Journalist Prize Božo Težak za najbolje novinare, urednike i novinarske uratke dok će lauerati biti proglašeni tijekom konferencije SAP Forum.

25. travanj 2024 02:07