Poslovna scena
StoryEditor

Saponia postigla rast prodaje od 6,5 posto

10. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Saponia d.d. Osijek u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila ukupan prihod od 282 milijuna kuna te time postigla rast prodaje od 6,5 posto u odnosu prema istom razdoblju prošle godine.

- Time smo vrlo zadovoljni jer smo na bazi cijele godine planirali 4-postotni rast. Upravo smo ušli u treći kvartal, kada zbog turističke sezone u Hrvatskoj te rasta potrošnje naših proizvoda na svim tržištima, uobičajeno bilježimo najveću prodaju, tako da sada imamo osjetno povećanu realizaciju i pokušavamo nadmašiti i odlične ostvarene rezultate u tom dijelu prošle godine, kaže Damir Skender, predsjednik Uprave Saponije. Skender naglašava kako je visok rast prodaje u prvom polugodištu rezultat i ovogodišnjih novih projekata na području deterdženata Faks helizim i nove kolekcije kreme za sunčanje DI, kao što se to činjeno i svih prethodnih godina.

Saponia u tom segmentu proizvoda planira ostvariti ovogodišnju prodaju vrijednu milijun eura, čak 50 posto više nego lani. Kako bi se ostvario 6,5-postotni rast prodaje u prvih šest mjeseci, uz očekivanja da će on do kraja godine biti i veći, početkom godine Saponia je primila čak 70 novih radnika, uglavnom na određeno vrijeme. Osim pripravnika visoke stručne spreme, najveći dio njih angažiran je izravno u proizvodnji. Prije mjesec dana primljeno je i 28 novih osoba radi zamjene stalnih radnika u vrijeme korištenja godišnjih odmora, kojima Saponia svake godine to omogućava upravo u ljetnim mjesecima, tako da danas tvrtka ima ukupno 880 zaposlenih, piše Glas Slavonije.

25. travanj 2024 12:47