Poslovna scena
StoryEditor

Sertić: Imamo ozbiljno oružje za razvoj e-trgovine

22. Svibanj 2012.

Američki private equity fond iEurope uložio je 3 milijuna eura u hrvatsku tvrtku za grupnu kupovinu KupiMe stekavši na taj način 51 posto vlasništva. Preostalih 49 posto i dalje drži osnivač Vanja Sertić.

Svježi kapital će se iskoristiti za jačanje pozicije u regiji. KupiMe je već upotrijebio dio novca od ulaganja za kupnju stranica za grupnu kupovinu u Hrvatskoj i Srbiji - Trebamito.hr, Bigsale.hr te Trebamito.rs. - s ciljem konsolidacije tržišta i ponude više platformi.- KupiMe je u dvije godine postao lider u grupnoj kupovini u regiji. Veseli me što će što će razvoj tvrtke biti materijalno potpomognut u okviru partnerstva s fondom iEurope kojeg smo, zahvaljujući ozbiljnom pristupu, prepoznali kao idealnog partnera. Sada tek imamo ozbiljno oružje za borbu na tržištu i razvoj e-trgovine - rekao je Sertić.Ukupni prihod KupiMe grupe na u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Slovenskoj i BiH u 2011. je bio 21 milijun kuna, a investicija će pomoći tvrtki da konkurira drugim stranicama za kupovinu koje se također žele širiti na kroz zemlje srednje i istočne Europe, poput Kolektive u koju je investirao njemački Rebate Networks. Kako je pojasnio Sertić, KupiMe i Kolektiva su više-manje izjednačeni na tržištu Hrvatske, Kolektiva je jača u Sloveniji, dok je u Srbiji osjetno jači KupiMe koji također prije ulazi na tržište BIH.

- Sada na razini grupe zapošljavamo 50 ljudi, a plan je povećati broj zaposlenih za još 50 u roku godinu dana - rekao je Sertić. Partner u fondu iEurope Laszlo Czirjak istaknuo je da investicijski fond iEurope postiže značajne rezultate u pomaganju inovativnim kompanijama s viskom potencijalom rasta kao što je KupiMe.- Ne osiguravamo samo kapital nego i pomoć. Pokušavamo napraviti most između srednje i istočne Europe i Silicijske doline - rekao je Czirjak, dodavši kako su investirali te nedavno prodali jednu vrlo uspješnu internetsku tvrtku Batera u Mađarskoj, svojevrsnu kopiju američkog eBaya, koju su nakon pet godina prodali.

Na predstavljanju su sudjelovali i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji je najavio da će njegovo Ministarstvo ubuduće osiguravati ozbiljnija sredstva za inovativne start-up tvrtke koje donose novu vrijednost hrvatskom gospodarstvu u okviru Poduzetnik početnik te veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj James B. Foley koji se nada većem broju ovakvih investicija i jačanju dobrih gospodarskih odnosa po uzoru na političke.

19. travanj 2024 13:42