Poslovna scena
StoryEditor

Siemens izdvaja diviziju Komunikacije, mediji i tehnologija

12. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Izvanredna Glavna skupština Siemensa d.d. je dana 12. prosinca 2012. godine donijela odluku o izdvajanju gospodarske cjeline Siemensove Divizije CMT (Komunikacije, mediji i tehnologija) sa danom 1. siječnjem 2013. godine

Odluka je donesena sukladno globalnoj strategiji Siemensa AG čiji je cilj prilagodba specifičnim i aktualnim zahtjevima naših kupaca i globalnog ICT tržišta. Buduća organizacijska struktura omogućit će brže i fleksibilnije poslovanje koje se očekuje od vodećeg pružatelja ICT usluga.

Izdvajanje Divizije CMT unutar cijele Siemens grupe proces je koji je zbog svoje složenosti trajao više mjeseci. Ime novog društva u koje je izdvojena gospodarske cjelina Siemensova Divizija CMT (Komunikacije, mediji i tehnologija) je Siemens Convergence Creators d.o.o. Svi zaposleni u Diviziji CMT u trenutku izdvajanja, njih ukupno 351, bit će prebačeni u novo društvo i zadržati sva svoja prava u skladu sa Zakonom o radu.

Siemens Convergence Creators  i dalje će biti pouzdan partner za ICT usluge. Promjena pravnog oblika neće uzrokovati nikakve promjene u tekućem poslovanju. Siemens Convergence Creators d.o.o. nastavit će pružati usluge najviše kvalitete u područjima telekomunikacija, multimedije, razvoja programske podrške i infrastrukturnih ICT usluga, poručili su iz kompanije.

20. travanj 2024 15:33