Poslovna scena
StoryEditor

Školnik: Emmezeta će postati lider na tržištu bijele tehnike

18. Kolovoz 2014.

Emmezeta postaje lider na tržištu bijele tehnike i potrošačke elektronike – najavio je to Slobodan Školnik, predsjednik Uprave Emmezete koja 19. kolovoza službeno otvara kupcima vrata novog prodajnog prostora na Žitnjaku, koji se prostire na 20 tisuća četvornih metara.

Otvorenje nove Emmezete samo dva dana prije otvaranja Ikee, također u istočnom dijelu Zagreba, govori o pomnom planiranju strategije poslovanja, kao odgovoru na dolazak švedskog trgovačkog lanca za opremanje doma u Hrvatsku.

Nakon što je Steinhoff grupa, vlasnik Emmezete, preuzela Kiku, za malo hrvatsko tržište dva lanca namještaja bila su previše pa je menadžment odlučio da sva prodajna mjesta Kike postanu Emmezeta koja u Hrvatskoj trenutno ima četiri trgovine.

- Do kraja godine planiramo otvorenje još tri centra Emmezete, u Rijeci, Slavonskom Brodu i na zagrebačkom Jankomiru, što će ukupno činiti sedam velikih trgovina u Hrvatskoj. Dugo smo poslovali smo na tri prodajna mjesta jer za velike formate trgovina nije bilo mjesta u manjim mjestima, no nakon što je Steinhoff preuzeo Kiku odlučili smo se zadržati Emmezetin brend koji će u budućnosti postojati samo u Hrvatskoj. Ponosan sam što u posljednjih 15 godina u grupaciji rade isključivo hrvatski zaposlenici i menadžment i što smo u jeku recesije prije četiri godine bili najprofitabilniji veliki trgovac u Hrvatskoj. Emmezeta je diskonter, ne bavimo se visokom kvalitetom i cijenama, već se vodimo krilaticom „chic and cheap – izjavio je Školnik.

Prostor Emmezete na Žitnjaku zadovoljava sve standarde ovog tipa trgovine, puno je sređeniji od trenutnog prostora u Stupniku. U ponudi ima 15 tisuća artikala, a u prostor je uloženo 20-tak milijuna eura. Glavni konkurentski adut Emmezete je taj što, za razliku od konkurencije, ima najveću ponudu bijele tehnike i potrošačke elektronike u Hrvatskoj. Do sada je Emmezeta godišnje prodavala oko tri milijuna artikala koje je kupovalo oko 1,8 milijuna kupaca, a prihodi su se kretali na razini 400 milijuna kuna. Školnik vjeruje da će otvaranjem novih prostora njegova grupacija povećati tržišne udjele i prihode i to ne samo u trgovinama, već i putem web shopa te da će Emmezeta po asortimanu i prihodu postati broj jedan trgovac za opremanje doma u Hrvatskoj. Do kraja godine Emmezeta bi trebala povećati i broj zaposlenih sa 700 na 800 djelatnika.

19. travanj 2024 13:43