Poslovna scena
StoryEditor

Skupina Mercator za iduću godinu planira 2,4 milijarde eura prihoda

14. Prosinac 2016.

Skupina Mercator za iduću godinu planira 2,4 milijarde eura prihoda, što je manje od lanjskih 2,4 milijarde i manje od očekivanih priihoda u ovoj godini, objavio je u srijedu slovenski trgovački lanac u vlasništvu Agrokora.

Očekivani pad prihoda tvrtka tumači sve izraženijom koncentracijom na osnovnu maloprodajnu djelatnost, zbog čega je ove godine došlo do dezinvestiranja i prodaje specijaliziranih odjela za prodaju tekstila, sportske obuće i odjeće, te kozmetičke linije.

>>>Mercator bilježi pad dobiti i prihoda, snaži investicije

Glavna Mercatorova orijentacija i u idućoj godini ostaje zadovoljavanje potreba suvremenog potrošača i cjenovno povoljne ponude, veća privlačnost za stalne kupce i osigurabnje novih kupaca, naveo je Mercator u poriopćenju za javnost.

Najveća investicija iduće godine bit će logističko-skladišni centar u Ljubljani, a 72 posto planiranih investicija plasirat će se na području Slovenije.

Mercator je  2015. godinu završio sa 2,6 milijarde eura prihoda i 20,2 milijuna eura čiste dobiti. Ovogodišnji rezultati još nisu poznati, ali je prodaja smanjena i zbog toga jer je Mercator ove godine prodao svoje tvrtke Modiana i Intersport.

19. travanj 2024 17:19