14. prosinac 2016.

Skupina Mercator za iduću godinu planira 2,4 milijarde eura prihoda

Skupina Mercator za iduću godinu planira 2,4 milijarde eura prihoda, što je manje od lanjskih 2,4 milijarde i manje od očekivanih priihoda u ovoj godini, objavio je u srijedu slovenski trgovački lanac u vlasništvu Agrokora.

Očekivani pad prihoda tvrtka tumači sve izraženijom koncentracijom na osnovnu maloprodajnu djelatnost, zbog čega je ove godine došlo do dezinvestiranja i prodaje specijaliziranih odjela za prodaju tekstila, sportske obuće i odjeće, te kozmetičke linije.

>>>Mercator bilježi pad dobiti i prihoda, snaži investicije

Glavna Mercatorova orijentacija i u idućoj godini ostaje zadovoljavanje potreba suvremenog potrošača i cjenovno povoljne ponude, veća privlačnost za stalne kupce i osigurabnje novih kupaca, naveo je Mercator u poriopćenju za javnost.

Najveća investicija iduće godine bit će logističko-skladišni centar u Ljubljani, a 72 posto planiranih investicija plasirat će se na području Slovenije.

Mercator je  2015. godinu završio sa 2,6 milijarde eura prihoda i 20,2 milijuna eura čiste dobiti. Ovogodišnji rezultati još nisu poznati, ali je prodaja smanjena i zbog toga jer je Mercator ove godine prodao svoje tvrtke Modiana i Intersport.