Poslovna scena
StoryEditor

Slatinska banka iskazala interes za Vaba banku

06. Prosinac 2013.

Slatinska banka je putem Zagrebačke burze izvjestila da je iskazala interes za stjecanje većinskog udjela u varaždinskoj Vaba banci.

"Slatinska banka inicijalno je iskazala interes i neobvezujuću ponudu za stjecanje većinskog udjela u Vaba banci Varaždin", navodi se u obavijesti.

Većinski dioničar varaždinske Vaba banke, Alternative upravljanje za poslovno savjetovanje iz Zagreba, objavio je 19. studenog poziv zainteresiranim ulagateljima za kupnju 3.571.429 dionica Vaba banke, što predstavlja 66,6 posto njenog temeljnog kapitala.

Ponude se podnose do 16. prosinca, a kao najpovoljnija ponuda bit će ocijenjena ona u kojoj je ponuđena najviša cijena za cjelokupan paket dionica, previđeni iznos dokapitalizacije te u kojoj su zadovoljeni svi traženi uvjeti.

Vaba banka spada u manje hrvatske banke. Krajem rujna ove godine, po preliminarnim podacima HNB-a, ukupna aktiva Vaba banke iznosila je 1,26 milijardi kuna, što je udio od 0,31 posto u ukupnoj aktivi svih banaka u Hrvatskoj.

U prvih devet mjeseci ove godine Vaba banka je zabilježila gubitak u poslovanju od 25,8 milijuna kuna. Stopa adekvatnosti jamstvenog kapitala iznosila joj je 13,43 posto. Po podacima iz devetomjesečnog financijskog izvješća Vaba banke, ta je banka krajem rujna ove godine imala 144 zaposlena.

Aktiva Slatinske banke, po preliminarnim podacima HNB-a, krajem rujna iznosila je 1,5 milijardi kuna, što je udio od 0,37 posto u ukupnoj aktivi svih banaka u Hrvatskoj. U prvih devet mjeseci ove godine iskazala je dobit prije poreza od 398 tisuća kuna, a stopa adekvatnosti jamstvenog kapitala iznosi joj 16,55 posto.

20. travanj 2024 02:04