Poslovna scena
StoryEditor

Slavonskobrodski Colloseum je meka za kupce iz BiH zbog povrata poreza

24. Svibanj 2016.

Shopping centar City Colosseum u Slavonskom Brodu, kojim uspješno upravlja domaća tvrtka za upravljanje i vođenje nekretnina F.O. Development, u prvom kvartalu 2016. godine bilježi rast prometa od čak 25 posto u odnosu isto razdoblje lani.

Trgovačko-zabavni koncept centra pokazao se kao dobitna kombinacija, jer centar iz godine u godinu bilježi konstantan porast prometa i posjećenosti kupaca iz cijele Slavonije, a posebno i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Komparativna prednost je i sustav povrata poreza na dodanu vrijednost za inozemne kupce koji dolaze izvan EU pa stoga ne čudi kako se centar etablirao i kao turistički cilj. Potvrđuju to i podaci koji kažu kako je u prva tri mjeseca 2016. godine zabilježen porast posjećenosti od 8,64 posto u siječnju 2016. godine u odnosu na siječanj 2015. godine, 13,81 posto u veljači te 17,67 posto u ožujku.

Otvoren City Colosseum vrijedan 53 milijuna eura

Za uspješne poslovne rezultate City Colosseuma zaslužna je i tvrtka F.O. Development, koja upravljanje centrom obavlja kao integriranu uslugu asset, property, centar i marketing managementa.

- Velik izazov bio je projektirati i realizirati centar koji će ispunjavati brojne potrebe posjetitelja. Specifičnost upravljanja projektima u sektoru nekretnina jest da o objektu morate razmišljati kao zaokruženoj cjelini, a shopping centar City Colosseum predstavlja pravi primjer takvog pristupa. Našu posvećenost svakome detalju u realizaciji centra prepoznali su i posjetitelji, čemu govore u prilog i odlične brojke o posjećenosti – rekao je direktor tvrtke F.O. Development Denis Čupić.

Ivan Kudrić, direktor centra City Colosseum smatra da su odlični uspjesi City Colosseuma mjerljivi ne samo u financijskom segmentu, već i kroz društvene aktivnosti u kojima sudjeluju naši posjetitelji.

- Vjerujemo kako će se ovaj pozitivan trend nastaviti i pripremamo brojne zanimljive aktivnosti u sljedećem razdoblju – rekao je Kudrić.

19. travanj 2024 07:53