Poslovna scena
StoryEditor

Slijedi li preslagivanje na čelu Podravke?

13. Siječanj 2017.

Podravka će koncem veljače doživjeti veliko preslagivanje u Nadzornom odboru i potpunu rekonstrukciju Uprave, piše Jutarnji list navodeći kako je riječ o informacijama iz krugova bliskih premijeru Andreju Plenkoviću.

Već je poznato da će se na izvanrednoj dioničarskoj skupštini, sazvanoj za 21. veljače - tri dana prije isteka petogodišnjeg mandata aktualne Uprave predvođene SDP-ovcem Zvonimirom Mršićem - popuniti dva upražnjena mjesta u NO-u. Izvori ovog lista tvrde da su imena novih članova NO-a Luke Burilovića, šefa Hrvatske gospodarske komore, i Sande Fuček Šanjić iz Podravske banke dogovorena u ponedjeljak na sastanku u premijerovu kabinetu, na kojemu su uz Plenkovića, navodno, bili i ministar državne imovine Goran Marić te šef koprivničko-križevačkog HDZ-a Darko Sobota.

>>>Neto dobit Grupe Podravka 142,2 milijuna kuna

Iz Vladinih krugova Jutarnji doznaje kako je na tom sastanku donešena odluka da se pokrene smjena SDP-ovaca Mate Crkvenca i Ive Držića, članova NO-a postavljenih u mandatu Milanovićeve Vlade. Na samoj dioničarskoj skupštini, tako, trebao bi se pojaviti prijedlog da u NO uđe Marko Kolaković, koji je dosad figurirao kao jedan od kandidata za novoga šefa Uprave, te predstavnik Raiffeisen mirovinskog fonda, vjerojatno njegov čelnik Damir Grbavac. Pokaže li se to točnim, država bi nakon 21. veljače izravno kontrolirala tri člana NO-a, mirovinski fondovi pet, a deveti bi član bio predstavnik radnika. List također navodi kako je jedino ime koje se posljednjih tjedana redovito spominje u kontekstu Mršićeva nasljednika ono Marina Pucara, bivšeg direktora Zvečeva i člana Uprave Podravke.

20. travanj 2024 06:19