Poslovna scena
StoryEditor

Slovenci nude 30 posto jeftiniju struju

17. Lipanj 2013.

Predstavnici slovenske tvrtke GEN-I najavili su na današnjoj konferenciji za novinare da će hrvatskim kućanstvima i malim poduzetnicima ponuditi cijene električne energije i do 30 posto povoljnije od HEP-ovih.

Prelazak kućanstava i poduzetnika na usluge GEN-I-a moguć je već danas, a oni koji se odluče kupovati struju od te tvrtke mogu računati na smanjenje stavki kod svih tarifa za najmanje deset posto u odnosu na HEP-ove, rekao je predsjednik Uprave te tvrtke Robert Golob.

Oni koji se do kraja srpnja odluče za GEN-I, do kraja godine imat će mogućnost smanjenja računa za struju i do 30 posto, kaže Golob.

Dodaje da GEN-I ugovorene cijene jamči najmanje do kraja 2015. godine pri čemu u tom razdoblju postoji mogućnost njihova daljnjeg smanjenja.

Čelni čovjek GEN-I-a smatra pogrešnim dojam da je struja u Hrvatskoj jeftina.

"To samo tako izgleda, ali ima dovoljno prostora za smanjenje", kaže Golob napominjući da je prošle godine struja u Hrvatskoj znatno poskupjela, a cijene na europskim burzama padaju pa se otvorila prilika za ulazak na tržište i profit.

Golob tvrdi da će domaćinstvo sa sadašnjom mjesečnom ratom za električnu energiju od 320 kuna, do kraja godine prihvati li ponudu GEN-I-a, uštedjeti 245 kuna, a koristi li struju za grijanje, 654 kune.

Uštede za male poduzetnike po njegovim riječima dosežu sedam i pol tisuća kuna.

U planu GEN-I-a je sklapanje ugovora s 20 tisuća potrošača do kraja 2013. godine, a do kraja 2014. s 50 tisuća. U tri godine GEN-I želi zauzeti 17-postotni udjel na ukupnom hrvatskom tržištu električne energije, kaže Golob.

Naglašava da se za promjenu dobavljača ne naplaćuju nikakve naknade ili penali, a nema ni fizičke intervencije u mreži kao ni ugovornih ograničenja.

Slovenska tvrtka GEN-I najveći je dobavljač električne energije i zemnog plina u Sloveniji i jedan od vodećih trgovaca električnom energijom u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Električnom energijom i zemnim plinom opskrbljuje korisnike u Austriji, Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Srbiji i Makedoniji, s ukupnim opsegom prodaje od 4,5 milijarde kilovat sati energije godišnje.

Na hrvatskom tržištu posluje od 2005. godine, s opskrbom više od 5.000 mjernih mjesta. Opskrbljuje tvrtke kao što su Konzum, Tisak, Mercator-H, Zdenka, Hespo, itd. Klijenti su mu i tijela gradske uprave u Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Jastrebarskom, Novskoj, Rijeci, Vinkovcima te institucije poput fakulteta i studentskih centara.

16. travanj 2024 12:30