Poslovna scena
StoryEditor

Slovenski Impol kupuje šibenski TLM

17. Veljača 2016.
Piše:
liderhrt

Slovenski IMPOL na korak je od preuzimanja dugova TLM-a i ulaska u tvornicu. Predstavnici slovenske tvrtke danas dolaze u Šibenik

Njihov dolazak potvrdili su i stečajni upravitelj Branko Morić i ured šibensko-kninskog župana. HRT neslužbeno doznaje da je IMPOL s Jadranskom bankom u stečaju, kao najvećim vjerovnikom TLM-a, dogovorio otkup. Navodno je sve dogovoreno i s ministarstvima financija i gospodarstva pa bi se u četvrtak Hrvatski sabor i formalno trebao složiti s preuzimanjem duga TLM-a prema Jadranskoj banci s obzirom da tu bankarsku kuću sanira država.

Ako se to ostvari, IMPOL bi imao presudan glas na skupštini društva koja je zakazana za 9. ožujka. Očekuje se da će IMPOL najprije uzeti tvornicu u najam i pokrenuti proizvodnju, a potom postati njezin vlasnik.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vlade, ministar financija Zdravko Marić je u Banskim dvorima kazao da su se pojavili određeni prijedlozi rješenja problema TLM-a te da se "u medijima već spominju imena, odnosno ime potencijalnog ulagača". Pritom je istaknuo da ne može potvrditi medijske napise kako je riječ o slovenskom ulagaču, jer osobno nije sudjelovao u razgovorima s njima.

- Mislim da smo blizu rješenja i iskreno se nadam da ćemo sljedećih nekoliko dana to sve skupa i napraviti, rekao je ministar financija Zdravko Marić, dodavši da problematiku TLM-a promatra i  iz perspektive bankarskog sustava.

20. travanj 2024 12:32