Poslovna scena
StoryEditor

Slovenski mediji: Mercator danas očekuje ponude

10. Svibanj 2013.

Vlasnici 53 posto dionica slovenskog trgovačkog lanca Mercator, a riječ je o bankama i Pivovarni Laško (PL), danas očekuju predaju obvezujućih ponuda za svoje udjele, među njima i ponudu Agrokora, pišu u petak slovenski mediji.

Informaciju da je danas zadnji dan za predaju ponuda nisu željeli potvrditi u Mercatoru niti u agenciji Futura PR, koju su vlasnici Mercatora ovlastili za komuniciranje s javnošću o postupku prodaje.

Konzorcij prodavatelja Mercatora trebao bi danas dobiti tri obvezujuće ponude za 53 posto Mercatorovih dionica, a među njima i Agrokorovu, objavio je u petak poslovni list "Finance". Autorica članka, novinarka Petra Sovdat, rekla je da je informacija kako rok za predaju obvezujućih ponuda istječe popodne provjerena, iako se ranije u medijima spominjao i 15. svibnja, te da će na rezultat devetog pokušaja prodaje dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, uz ponuđenu cijenu, svakako opet utjecati i politika.

Cijena Mercatorove dionice na Ljubljanskoj burzi u četvrtak je porasla za 2,3 posto i iznosila 115 eura, oko čega će se kretati i Agrokorova ponuda, navode "Finance".

Uz Agrokor će, prema neslužbenim informacijama, danas ponude predati barem dva od tri ranije spominjana fonda: CVC Capital Partners, Mid Europa Partners i Bain Capital Partners, navode neki slovenski mediji.

Ljubljanski dnevni list Dnevnik tvrdi da će Agrokor svoju ponudu predati iako još nije u cijelosti zatvorio financijsku konstrukciju za preuzimanje većinskog udjela najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, te da će umjesto bankovnih jamstava ponuditi neobvezujuće pismo potpore o financiranju tog projekta od fonda One Equity Partners, te realizaciju ponude uvjetovati uspješnim zaključivanjem pregovora Mercatora s bankama koje ga kreditiraju o reprogramu kreditnih obveza.

25. travanj 2024 06:48