Poslovna scena
StoryEditor

Smijenjen direktor Zračne luke Rijeka Mladen Pasarić

12. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Odlukom Skupštine Zračne luke Rijeka s dužnosti direktora smijenjen je Mladen Pasarić , koji je na toj poziciji bio od 2009. godine, a na njegovo je mjesto imenovan Tomislav Palalić, nekadašnji rukovoditelj prometno-tehničkog sektora na riječkom aerodromu.

Članovi skupštine kojom je, kao predstavnik većinskog vlasnika, odnosno države, predsjedao osobno ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, odbili su izvješća o poslovanju dosadašnjeg direktora Mladena Pasarić, kao i njegov Plan razvoja Zračne luke, nakon čega je i smijenjen. Razlog smjene je, prema riječima ministra Hajdaš Dončića, loše poslovanje Zračne luke, piše novilist.hr.

– Uprava je smijenjena zbog kontinuiranih gubitaka, koji su pokrivani iz proračuna suvlasnika, lošeg upravljanja Zračnom lukom i neporovođenja odluka Nadzornog odbora. Od novog se direktora očekuje da riješi problem efikasnosti i premalog prometa, a jedna od glavnih zadaća će biti traženje strateškog partnera ili privatizacija Zračne luke, s ciljem da ona što prije stane na noge, kazao je Hajdaš Dončić.

Novoimenovani direktor Palalić, koji bi funkciju trebao preuzeti u roku od dva tjedna, ističe kako će mu prva zadaća biti definiranje ciljeva, u suradnji sa suvlasnicima, što će u najkraćem mogućem roku biti pretočeno u Glavni plan razvoja Zračne luke. Palalić bi u Rijeku trebao stići tijekom srijede iz Italije, gdje kao direktor operativno – komercijalnog sektora jedne zrakoplovne kompanije radi od prošle godine, kada je u Zračnoj luci Rijeka dobio otkaz zbog navodne zlouporabe službene kreditne kartice. Uprava je tada protiv njega podnijela i kaznenu prijavu.

Smjenu dosadašnjeg i imenovanje novog direktora podržali su i manjinski suvlasnici Zračne luke, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i ostale jedinice lokalne samouprave, a riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ističe kako dosadašnja uprava nije učinila dovoljno da privuče promet na aerdrom.

– Pred novom je upravom vrlo jasan zadatak da u što kraćem roku izvidi mogućnosti pronalaženja strateškog partnera koji će osigurati veći promet. Svi zajedno moramo učiniti veliki napor da se stanje na Zračnoj luci stabilizira jer ona sigurno ima puno više potencijala nego što je do sad bilo iskorišteno, zaključio je Obersnel.

27. travanj 2024 01:11