Poslovna scena
StoryEditor

Spajanjem Della i EMC-a nastala tvrtka Dell Technologies s prihodom od 74 milijardi dolara

08. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Kompanija Dell Technologies organizirala je prvi Dell EMC Forum u Hrvatskoj, s ciljem predstavljanja detalja o nedavno izvršenoj akviziciji, strukturi i planovima novonastale kompanije te razgovora o novim trendovima u poslovanju, kao i novim tehnologijama koje oblikuju digitalnu ekonomiju.

Naime, spajanjem Della i EMC-a stvoren je tržišni lider s ukupnim prihodom od 74 milijardi USD, koji će pod novim imenom Dell Technologies u 180 zemalja svijeta raditi na rješenjima iz segmenta hibridnog clouda, softverski definiranih podatkovnih centara, konvergentne infrastrukture, platforme kao usluge, analitike podataka, mobilnosti i kibernetičke sigurnosti.

„Ideja nove kompanije je da u poslu ne postoji ništa nedostižno i upravo taj stav želimo prenijeti na svoje korisnike i partnere, čiji nam je uspjeh izuzetno važan. Sada je i pravo vrijeme da nova kompanija u potpunosti iskoristi svoju široku ekspertizu, kako bi razvila i pružila svojim korisnicima tehnološka rješenja koja će pokrenuti val inovacija, transformacija i napretka“, izjavio je Tomislav Juraga, regionalni direktor prodaje za jugoistočnu Europu.

Tema prvog Dell EMC Foruma je bila digitalna budućnost, predstavljena u konceptu Internet stvari (Internet of Things). Umreženi životni prostor s objektima kojima je omogućeno da razmjenjuju podatke s proizvođačem, operaterom ili drugim povezanim uređajima, radikalno će promijeniti poslovanje u svim industrijskim granama. Da bi došlo do digitalne transformacije, neophodne su promjene u tri ključna segmenta: IT sektoru, radnoj snazi i sustavima za zaštitu podataka, zaključili su govornici na konferenciji.

Govoreći o transformaciji IT sektora, Damir Culig, Enterprise Business Manager, Dell EMC Adriatic region, istaknuo je kako digitalizacijom poslovanja, kao i upravljanjem, skladištenjem, zaštitom i analizom podataka, tvrtke postaju konkurentne, a informacija postaje njihovo najveće blago. Na tom putu pomoći će im upravo kompanija Dell Technologies, prebacujući ih na model hibridnog clouda, odnosno modernizacijom infrastrukture podatkovnih centara, automatizacijom IT procesa i promjenama u organizacijskom i operativnom modelu.

Vladimir Vismek, CEE Client Solutions Marketing Manager, Dell EMC Dell Central & Eastern Europe, naglasio je koliko je značajno prilagođavanje radne snage budućnosti poslovanja, zbog čega će novonastala kompanija intuitivnim aplikacijama i uvidom u podatke pomoći svojim korisnicima pri modernizaciji korisničkog iskustva, osnaživanju novih načina rada i inovaciji pristupa donošenju odluka. Koristeći rješenja kompanije Dell Technoligies, kao što su cloud klijent ili virtualizacija desktopa, korisnici će dobiti mobilniju i povezaniju radnu snagu, neophodnu za povećanje produktivnosti.

O načinima na koji Dell Technologies korisnicima pruža usluge u segmentu zaštite podataka govorio je Primož Golob, Territory Advisory Systems Engineer Data Protection Solutions, Dell EMC, naglasivši da se u svijetu svakodnevno dogodi milijun cyber napada, te je stoga zaštita neophodna.

23. travanj 2024 20:27