Poslovna scena
StoryEditor

Spašavanje industrije - Kako to rade pametne države

05. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Trendovski su smjerovi u Hrvatskoj oduvijek bili suprotnoga predznaka pa zašto bi sada bilo drugačije?

Industrijska se strategija još piše iako je industrija počela kopnjeti 2009. godine. U iščekivanju njene izrade još ima vremena kopirati primjere zemalja koje svoju industriju uspješno održavaju na konkurentnom životu. Kako to rade pametne države i što je nužno za spas pročitajte u temi broja Gordane Gelenčer.

Čak 380 milijuna kuna potražuje Ravnateljstvo za robne zalihe od tvrtki, a taj je dug uglavnom nastao do 2004., najviše do 2000. godine. Tko se sve našao na popisu dužnih više od milijun kuna, hoće li se država uspjeti naplatiti i što je dovelo do ovakve situacije saznajte u tekstu Edisa Felića.

Jasmina Trstenjak pozabavila se pak austrijskim građevinskim divom Strabagom koji postaje sve opasniji konkurent domaćoj građevinskoj operativi. Pesimisti kažu, mogao bi postati čak i njihov grobar. Sve o poslovanju, novim projektima i planovima ove kompanije pročitajte u našem novom broju.

U ovotjednoj rubrici Lik i djelo našao se Dragan Marčinko, dok je o svojim poduzetničkim pothvatima pričao Anđelko Jagečić, a tu je i priča o sudbini specijaliziranih dućana.

U novom broju Lidera potražite i poseban prilog Malo gospodarstvo.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

26. travanj 2024 22:22