Poslovna scena
StoryEditor

Split: tvrtka koja upravlja Spaladium arenom ide u stečaj

19. Travanj 2014.

Na ročištu održanom u petak u predstečajnoj nagodbi nad splitskom tvrtkom "Sportski grad", koja upravlja Spaladium arenom, vjerovnici nisu prihvatili izmijenjeni plan restrukturiranja, a nije prihvaćen ni zahtjev grada Splita da se produži rok za predstečajnu nagodbu, pa je najizvjesnija opcija stečaj "Sportskog grada".

Naime, nakon što nije prihvaćen izmjenjeni plan restrukturiranja ni produženje roka, Nagodbeno vijeće Fine donosi zaključak da se postupak predstečajne nagodbe za tvrtku "Sportski grad" obustavlja, što po Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi znači da ta tvrtka ide u stečaj.

Vjerovnici su na ročištu, naime, odbili i zahtjev grada Splita da za još 30 dana produži rok za predstečajnu nagodbu.

Unatoč takvoj odluci splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je za lokalne medije izjavio da ona neće imati nikakve dramatične posljedice za grad, da se za Split u slučaju stečaja ništa neće promijeniti.

Sve će se vidjeti kada sud započne s postupkom, odnosno sazove ročište i donese odluku, kazao je Baldasar ponavljajući kako za grad nema dramatičnih posljedica.

"Treba razjasniti u kakvoj smo poziciji kao Grad i država u odnosu prema bankama i tko će vratiti kredit. Bilo je moguće i da nagodbeno vijeće prihvati naš zahtjev (za produženje roka), ali oni su odlučili ovako. Treba pustiti sud da odluči, svaka odluka i komentar u ovom trenutku bi bilo ulaženje u ingerenciju suda, a to nije baš pametno", rekao je lokalnim medijima Baldasar.

17. travanj 2024 16:58