Poslovna scena
StoryEditor

Star import novi distributer Mercedesa za Hrvatsku

03. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Novi distrubter Mercedesa za Hrvatsku je Star import iza koje stoji švicarska grupa Emil Frey. Osim tvrtke Star import koja će se baviti distribucijom osnovali su i Emil Frey Autocentar koji će se baviti prodajom.

Novi distributer Mercedesa za Hrvatsku Star import nastavit će suradnu s postojećim maloprodajnim partnerima Auto Gašparićem i Automobilima Škojo, te Jolly Autolineom, a svoj prodajni i servisni centar smjestit će u Kovinskoj 5. Centar bi trebao biti uređen i otvoren početkom iduće godine.

- Planiramo zaposliti 80 ljudi u našim tvrtkama kako bi mogli imati potpuno funkcionalni servis i prodajni prostor. Znamo da u Hrvatskoj situacija nije bajna na tržištu automobila koje pada, ali mislimo da će u srednjoročnom razdobolju doći do oporavka – rekao je Heinz Schneiter, direktor Star importa.

U svojoj ponudi imat će sva Mercedesova vozila, a za prvu polovicu nove godine najavili su dolazak Sprinter kombija, GLA SUV, te nove C klase koja će biti predstavljena na sajmu u Detroitu. Također najavili su ambiciozne planove za sljdećeu godinu.

- Plan nam je prodati 750 Mercedes i Smart osobnih vozila, 210 kombija i 125 kamiona. Dolazak na Hrvatsko tržište vidimo kao dugoročnu investiciju. Bit će izazov ostvariti profit u kratkom vremenu, no vjerujemo u poslovne prilike i razvoj tržišta u Hrvatskoj – dodao je Schneiter.

Istaknuo je da je grupacija Emil Frey prisutna na tržištima Švicarske, Njemačke, Francuske, Poljske, Mađarske, Češke i Slovačke, a ovo im je prvi iskorak na tržište jugoistočne europe. Također, ovo je prvi put da su distributeri za Mercedes u nekoj državi.

- Cilj nam je opet vratiti Mercedes na prvo mjesto po broju luksuznih automobila gdje je bio prije nekoliko godina. Hrvati vole Mercedes i mislim da će im se svidjeti novitete koji dolaze iz kompanije – rekla je voditeljica PR i marketinga Sanja Buterin.Iako ne isključuju mogućnost širenja na druge marke vozila u početku fokus će biti isključivo na Mercedesu.

28. travanj 2024 17:18