Poslovna scena
StoryEditor

Stečaj Imunološkog politički dirigiran od strane vladajuće koalicije

11. Siječanj 2014.
Piše:
liderhrt

Sindikalna povjerenica Sindikata energetike, kemije i nemetala u Imunološkom zavodu Lidija Jagrinec izjavila je za HRT kako je sigurna da je stečaj Imunološkog zavoda politički dirigiran u ime privatnih interesa i to od strane vladajuće koalicije.

Prema njezinim riječima radi se o HNS-u jer je direktor i cijeli Nadzorni odbor postavljen od strane te stranke. Smatra da se netko pokušava domoći vrijednih cjepiva sojeva koje Zavod ima, te nastoji podijeliti Zavod na tri proizvodnje iako, kako tvrdi, te proizvodnje jedna bez druge ne idu.

jagrinec je istakla kako su virusna cjepiva i krvni derivati od strateške važnosti za RH kao i Imunološki zavod, te dodala da Hrvatska nikako ne bi smjela ostati bez sojeva virusa morbila i rubele jer je soj protiv morbile izuzetno vrijedan u svijetu.

- Ako Hrvatska izgubi te sojeve platit ćemo ogromnu cijenu, tehnologija će otići van, a cjepiva ćemo kupovati od nekog drugog puno skuplje. U cijeloj priči nitko ne spominje ni ljude koji su na cjepivima radili – istakla je.

Iz Vlade su ovih dana poručili da pokušavaju pronaći strateškog partnera, a za Zavod je zainteresiran Jadranski galenski laboratorij. Jučer je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao da ako država nema rješenje, grad Zagreb je u propalu tvrtku spreman u iduće dvije godine uložiti 10 do 15 milijuna eura.

23. travanj 2024 22:55