Poslovna scena
StoryEditor

Stečajni upravitelj prodaje i opremu Željezare Split

10. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Stečajni upravitelj Željezare Split, Vedran Šeparović, oglasio je prodaju pokretne imovine tvrtke vrijednu nešto više od milijun kuna. Na prodaju je komplet strojeva, opreme i alata te računalne opreme i namještaja u pogonu hladne prerade čelika za što se traži 1,01 milijun kuna.

Pristigle ponude otvorit će se 23. travnja ove godine na Trgovačkom sudu u Splitu. Prošloga je tjedna oglašena i druga javna dražba za prodaju zemljišta i pogona valjaonice s pripadajućim dijelom opreme, nekretnine u Kaštel Sućurcu nad kojom se vodi postupak ovrhe. Dražba će se održati 20. travnja na Općinskom sudu u Splitu.

Valjaonica koja je procijenjena na 32,8 milijuna kuna, na javnoj dražbi 16. ožujka ponuđena je po cijeni od 21,9 milijuna kuna, no nije bilo kupca. Tako će na novoj dražbi cijena biti 11 milijuna kuna. Ovršni postupak svojedobno je pokrenula Hypo banka, na osnovi aktiviranja hipoteke nastale davanjem 1,3 milijuna eura kredita Željezari. Potraživanje Banke otkupila je tvrtka Adria čelik iz Zagreba koja je vlasnik i nekretnina Željezare u Kaštel Sućurcu koje nisu pod hipotekom. Očekuje se da će Adria čelik, koja posluje u sklopu CIOS-a u vlasništvu Petra Pripuza, kupiti i valjaonicu.

20. travanj 2024 08:24