Poslovna scena
StoryEditor

Štrajk u Zračnoj luci Zagreb

18. Studeni 2013.

Četiri sindikata koja djeluju u Zračnoj luci Zagreb (ZLZ) najavili su Upravi da u četvrtak, 21. studenoga započinju sa štrajkom, priopćeno je danas iz ZLZ-a čija Uprava smatra da je štrajk neopravdan.

Uprava ZLZ-a je danas zaprimila službenu najavu štrajka, potpisanu od predsjednika četiri sindikata koji djeluju na zračnoj luci, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću ZLZ-a.

Prema priopćenju, štrajk bi se održao u tri faze, a prva je najavljena za četvrtak, 21. studenoga u 10 sati i trajala do 22. studenoga u 24 sata.

Iz Ureda za odnose s javnošću ZLZ-a navode kako je, nakon trećeg sastanka mirenja Uprave ZLZ-a i predstavnika Koordinacije sindikata ZLZ-a, održanom u petak, 15. studenoga, unatoč donesenim zaključcima po pojedinim točkama, ‘postupak mirenja prekinut na jednostrani zahtjev predstavnika Koordinacije sindikata ZLZ-a‘.

U priopćenju se prenosi kako se kao razlozi štrajka ističu "navodna neprovođenja odredbi Zakona o radu i Kolektivnog ugovora, nezadovoljavajući postupci nadležnog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, navodna namjera ne pridržavanja zakona i ugovora od strane davatelja koncesije, Vlade RH, te navodna namjera ne pridržavanja zakona i ugovora od strane koncesionara".

 - Uprava Zračne luke Zagreb smatra da je štrajk neopravdan - navodi se u priopćenju ZLZ-a iz kojeg najavljuju da će pravovremeno izvještavati javnost, uz koordinaciju s avio prijevoznicima, kako bi se čim više umanjila šteta.

23. travanj 2024 23:39