Poslovna scena
StoryEditor

Studentski zbor demantira ministra Jovanovića

26. Siječanj 2013.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu istaknuo je u priopćenju kako nije točno da se cijena smještaja u studentskim domovima nije mijenjala 19 godina, reagirajući time na tvrdnju ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića na jučerašnjoj sjednici Vlade.

- Cijene smještaja u studentskim domovima u Zagrebu posljednji put su mijenjane 1. rujna 2009. kada je poskupljenje bilo i do 200 posto - podsjeća Studentski zbor, navodeći kao primjer cijenu smještaja u Studentskom domu Cvjetno naselje koja je do 1. rujna 2009 iznosila 122 kune, a nakon toga 300 kuna.

- Studentski zbor drži da je svako daljnje povećavanje cijene smještaja potpuno neprihvatljivo ako ne bude ulaganja u obnovu studentskih domova koji su trenutno u katastrofalnom stanju -dodaje se u priopćenju.

Osvrćući se i na cijenu menija u studentskim restoranima, Studentski zbor ističe kako su svjesni da se ona nije mijenjala dugi niz godina te poručuju da su spremni na dijalog o tome. -Najmanje što očekujemo jest da cijenu prehrane prati, naravno, i poboljšanje kvalitete - dodaju iz Studentskog zbora.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odlučila pokrenuti sanaciju Studentskog centra (SC) Sveučilišta u Zagrebu koji trenutačno ima 121 milijun kuna nepodmirenih obveza. Ministar Jovanović tom je prigodom rekao da je cijena smještaja u domovima nepromijenjena 19 godina, dok se cijena studentskog obroka nije se mijenjala 15 godina.

28. travanj 2024 14:32