Poslovna scena
StoryEditor

Sud vratio Vojkovića i Mihanovića u Croatia osiguranje

25. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Trgovački sud u Zagrebu donio je presudu prema kojoj se odluka Nadzornog odbora Croatia osiguranja o razrješenju Hrvoja Vojkovića i Damira Mihanovića, bivših čelnika tog osiguravajućeg društva, proglašava ništavnom.

- Utvrđuje se nevaljanim (ništavnim) odluka o opozivu tužitelja kao člana Uprave s danom 1. ožujka 2010. donijeta na 16. sjednici Nadzornog odbora održanoj 22. veljači 2010. godine -navodi se u jučerašnjoj presudi sutkinje Tine Jakupak.Tom presudom Trgovački sud omogućio je Vojkoviću i Mihanoviću da se vrate u Upravu Croatia osiguranja, na mjesta s kojih su razriješeni krajem veljače 2010. godine, a budući da tada nisu dobili nikakvu otpremninu, obojica bi ovom odlukom suda mogla steći i financijsku korist.Oduku o njihovu razrješenju, na prijedlog Vlade, donio je tadašnji Nadzorni odbor, čiji je predsjednik bio bivši HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker, a u kojem je sjedio i njegov stranački kolega Andrija Hebrang. Vojković i Mihanović na temelju te odluke podnijeli su tužbu Trgovačkom sudu koji je presudio u njihovu korist.- Ovo je velika satisfakcija. Zaista sam sretan zbog presude, jedine moguće zato što sam dobio otkaz bez ikakvog valjanog razloga – komentirao je presudu Damir Mihanović, koji trenutno sjedi u Upravi Kraša.

Mihanović je svoj jedini istup u medijima imao u vezi s otkrivanjem afere Fimi-Media koja je potresla tadašnju HDZ-ovu vlast.- Budući da sam član Uprave Kraša, prvo se moram sastati s Nadzornim odborom tog društva i razgovarati. Ti ljudi dali su mi posao u vrijeme kada nisam baš bio najpoželjnija osoba. Stoga je pošteno da se prvo nađem s njima i da raspravimo o svemu - kaže Mihanović.Za razliku od njega, Vojković se sasvim sigurno neće vraćati u Croatia osiguranje, ali svakako će zatražiti otpremninu na koju je imao pravo nakon što je dobio otkaz u tom društvu. Nije mu isplaćena zbog odluke tadašnjeg NO-a.U Vojkovićevu slučaju ta bi otpremnina, kako neki nagađaju, mogla dosegnuti oko milijun kuna budući da je on, kako su mediji već pisali, imao pravo na otpremninu od čak 890.000 kuna. Uračunaju li se u tu svotu i zatezne kamate, otpremnina bi uistinu mogla biti milijunska.Hoće li zatražiti otpremninu, Vojković nije želio otkriti.- Naravno da sam sretan zbog odluke, i to zbog svega što sam doživljavao u mjesecima nakon što sam dobio otkaz. Sve drugo ne želim komentirati - rekao je Vojković.

16. travanj 2024 20:53